Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prozivaju Mrsića: Obustava mirovina zbog OIB-a je nepotrebna!

Očito je naš ministar paranoičan pa u svima vidi lopove i nesposoban jer je u nekoliko navrata u javnosti dao krive informacije čime je stvorio paniku među svim umirovljenicima, kaže Višnja Stanišić
04. studenoga 2013. u 10:28 32 komentara 311 prikaza
mirando mrsić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

– Mislim da je došlo vrijeme da netko javno progovori o postupcima ministra rada i mirovinskog sustava gospodina Miranda Mrsića. U posljednje dvije godine svim se sredstvima obrušio na radnike Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje nazivajući ih lopovima, neradnicima, prevarantima – navodi Višnja Stanišić, predsjednica Sindikata koja se obratila medijima zbog obustave mirovina osiguranicima koji nisu dostavili OIB, i to zato što, kako to kaže ministar, treba napraviti reda s obzirom na to da nedostavljanje OIB-a znači da njihove mirovine prima netko drugi.

Pri tome je ministar zaboravio reći da su obustavljene mirovine osiguranicima koji su uredno dostavili potvrde o životu ovjerene u nadležnim institucijama u zemljama širom svijeta, a u kojima žive. Iz toga proizlazi da naš ministar smatra da se i inozemne institucije bave lopovštinom, lažiranjem i prijevarama, navodi V. Stanišić.  Dodaje da je ministar zaboravio reći da su mnogi zatražili OIB od Porezne uprave, ali ga od njih nisu dobili pa ga nisu ni mogli dostaviti.

– Očito je naš ministar paranoičan pa u svima vidi lopove i nesposoban jer je u nekoliko navrata u javnosti dao krive informacije čime je stvorio paniku među svim umirovljenicima da neće dobiti mirovinu – piše sindikalistica i napominje da je tim izjavama dokazao kako ne poznaje materiju o kojoj govori, a to njegovo nepoznavanje prevalilo se preko leđa radnika HZMO-a, neradnika, kako ih on voli nazivati. Štoviše, ti će neradnici idućih dana morati sve te obustavljene mirovine ponovno aktivirati, slušati prijetnje umirovljenika koji su ostali bez mirovine, ostajati duže kako bi mirovine bile što prije isplaćene.

Elipso

 • Avatar Finanz
  Finanz:

  Ah,sta zna "ministar" pa on samo pusta spinove kako su mu naredili.Zamagljuje tvari,govori neistine,dize prasinu oko problema kojeg nema,a sve s ciljem da se prikaze kako ova vlada danonocno radi punom parom na rjesavanju nagomilanih problema.Stvarnost je sasvim drukcija.Nitko nije ... prikaži još! sposoban nista pametno,dobro i smisleno napraviti jer su svi nesposobni.Jedino sto znaju to je rasprodati sve sto sto vrijedi.A to nije nikakav kunst.To je cin z akoji bi trebali kazneno odgovarati.

 • Avatar ***kamocemo***
  ***kamocemo***:

  ti kojima nedostaje oib su laznjaci iz BiH prijavljeni u HR.ima ih, ima a da cak ni hrvatsku nisu vidjeli.... naravno da ce ovo donijeti buru nezadovoljstva . . i bas mi je drago da se to pocelo rijesavati. :.!!Jedva ... prikaži još!!Jedva cekam kad ce lažni poceti kopati po smecu!.

 • balic:

  Ako je istina da neki nisu ni dobili OIB opd poreznog nek se Mrsic obrati svom partijskom kolegi Slinicu... I to je njegov resor, ili je sv.Petra.!? Duznost poreznog je svima koji rade ili su u mirovini dostaviti OIB,a to ... prikaži još!IB,a to sto su slampavi u poslovanju nek nitko ne krivi radnike, umirovljenike.. Koliko je onih koji u srbiji primaju mirovine iz Hrvatske,jesu li oni svi dobili OIB i dostavili mirovinskom ... Treba se sve preispitat pa ce se znati i broj onih koji nezakonito primaju i danas mirvine onih kojih nema na ovom svijetu,kako tamo tako i kod nas..