Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eksplotacija rudnog blaga

Obrtnik ilegalno iskopao 110.000 kubika šljunka i pijeska, šteta 2,2 milijuna kuna

policija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
23.06.2016.
u 10:45

Policijska postaje Ludbreg je na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu dovršila kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim vlasnikom obrta sa šireg ludbreškog područja, kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga

Obrtnik  iz  Varaždinske  županije  ilegalno  je  iskopao šljunak i pijesak vrijedan  2,2  milijuna  kuna!  Policijska  postaje  Ludbreg  je na zahtjev Općinskog   državnog  odvjetništva  u  Varaždinu  dovršila  kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim vlasnikom obrta sa šireg ludbreškog područja, kojeg  se  sumnjiči  da  je počinio kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog  blaga.  

Od  svibnja  2012.  do  12.  siječnja  ove  godine  na eksploatacijskom  polju  zvanom Prudnice u Malom Bukovcu iskopao je oko 110 000  prostornih  metara šljunka i pijeska, čime je državni proračun oštetio za iznos oko 2,2 milijuna kuna. 

>>Pijesak taložimo uz srpsku obalu, oni ga pakiraju pa nam ga prodaju

Komentara 3

Avatar Peterančan
Peterančan
12:49 23.06.2016.

Jedan je tak radil i u Novigradu Podravskom, godinama. U dogovoru sa načelnikom općine! Sve poštenjak do poštenjaka u toj Hrvatskoj.

OB
ObrenM
13:30 23.06.2016.

Obzirom da se je ta pljacka odvijala godinama te je vise puta bio prijavljivan-sve sto se je postiglo bile su njegove prijetnje novinarima i prijaviteljima.Bilo bi zanimljivo saznati koje boje je taj dicni clan i tko su bili njegovi "casni cuvari".?

DE
Demokracija6
14:13 23.06.2016.

To je zanemarivo u usporedbi sa 15 milijardi kn koje je pokrao SDP u zadnjem mandatu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije