Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apsurd zakona o vodi

Pijesak taložimo uz srpsku obalu, oni ga pakiraju pa nam ga prodaju

danijel srb
Filip Brala/Pixsell
22.02.2011.
u 12:49

Zakonom iz 2010. zabranjeno je eksploatiranje šljunka i pijeska iz rijeka, osim za održavanje plovnih putova.

Zakonom o vodama donesenim 1. siječnja 2010. Hrvatska je zabranila eksploataciju pijeska i šljunka iz rijeka, osim za održavanje plovnih puteva. Danas se pijesak, izvučen radi održavanja plovnih puteva, odnosi do ušća Drave u Dunav i taloži se sa srpske strane. Budući da Srbija i dalje eksploatira pijesak, ona, dakle, uzme naš hrvatski pijesak i prodaje ga našim, hrvatskim građevinarima – upozorio je danas u Osijeku predsjednik HSP-a Daniel Srb. Kako je dodao, iako podupire očuvanje prirode, pita se kako to da samo Hrvatska ne eksploatira pijesak i šljunak jer uz Srbiju isto čini i BiH, ali i Mađarska koja je članica EU.

– Pitanje je tko je tu lud? Gradit ćemo koridor 5C i trebat će nam enormne količine pijeska koji ćemo morati uvoziti iz Srbije. Mi Srbiji financiramo radna mjesta, a ostavljamo svoje ljude nezaposlene. Nadam se da je u pitanju samo nemar i nesposobnost donošenja dobrih zakona, a ne namjerno pogodovanje nekome izvan naših granica – dodao je Srb.

Zakon o vodama, naglasio je, samo je jedan od zakona donesenih bez kritičke rasprave u Saboru. Tako će i tek donesen Zakon o sukobu interesa, smatra, morati doživjeti izmjene.

– Zakon dopušta primanje novčanih naknada u projektima koje financira EU. Tako, primjerice, načelnik glavnog stožera Oružanih snaga može raspravljati o procjeni vojnih mogućnosti RH, a to bi mogla financirati Srbija – dodao je Srb.

Zbog takvih zakona te slučaja Purda u kojemu se pokazalo da Hrvatska ne može zaštititi svoje državljane, dodao je prvi čovjek HSP-a,Hrvatska je pokazala da je izašla iz krize, ali ušla u krizu upravljanja državom.

– Prijevremeni izbori jedina su šansa za oporavak Hrvatske – zaključio je.

Ključne riječi

Komentara 10

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
08:53 23.02.2011.

- Bravo Srb, ti si pravi Hrvat

VA
vanessa
14:12 23.02.2011.

Neslužbeno to se zove VODENA MAFIJA ....

UT
utatica
21:45 24.02.2011.

pa jel jesmo ili nismo srbijanska kolonija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije