Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Obrazujte se na elitnoj poslovnoj školi – u Hrvatskoj!

ZŠEM (1)
Foto: ZŠEM
1/7
PR
Autor
PR članak
15.07.2013.
u 08:50

Sada i Hrvatska ima poslovnu školu koja je prepoznata u svijetu po svojoj kvaliteti i koja ispunjava najviše svjetske standarde poslovnog obrazovanja

Kada biste ljude upitali gdje se redom nalaze najbolje poslovne škole svijeta, vjerojano će odgovoriti kako se ove škole nalaze u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Velikoj Britaniji i Njemačkoj. Međutim, sada i Hrvatska ima poslovnu školu koja je prepoznata u svijetu po svojoj kvaliteti i koja ispunjava najviše svjetske standarde poslovnog obrazovanja. Upravo je to Zagrebačka škola ekonomije i managementa, najbolja poslovna škola u Hrvatskoj prema globalnom rangiranju Eduniversala, i prva poslovna škola u Jugoistočnoj Europi koja posjeduje prestižnu i svjetski priznati AACSB akreditaciju.

ZŠEM nudi četverogodišnji Stručni studij ekonomije i managementa (240 ECTS), kojeg studenti mogu slušati na engleskom i na hrvatskom jeziku. Radi se u malim nastavnim skupinama, kako bi studenti imali izravan pristup svojim profesorima i kako bi predavanja bila dinamična. Predavači su ugledni hrvatski i svjetski stručnjaci na području poslovne administracije, ekonomije, marketinga, managementa, računovodstva, financija i iz drugih područja. Uz sve to, studenti primaju svu svoju literaturu, koja je uključena u cijenu školarine. Na početku svake akademske godine, studenti imaju pravo na besplatne demonstrature i mentorstva, mogućnost odlaska na međunarodnu razmjenu na više od 100 sveučilišta koja se nalaze u ZŠEM-ovoj mreži međunarodnih partnerskih sveučilišta te imaju pristup brojnim dodatnim uslugama.

Na ZŠEM-u nije studentima samo bitno svladati teoriju, već naučiti kako primijeniti tu teoriju u praksi. Na predavanjima se intenzivno analiziraju poslovni slučaji iz stvarnih tvrtki kako bi studenti naučili analizirati prave poslovne probleme s kojima bi se mogli jednog dana suočiti i riješiti ih pomoću savladane teorije. Koriste se poslovne simulacije i virtualne tvrtke kako bi studenti naučili donositi odluke u simuliranom poslovnom okruženju. Studenti na ZŠEM-u imaju obavezu učenja jednog stranog jezika osim engleskog te tako studenti mogu naučili uz njemački, francuski, talijanski i druge jezike i ruski, kineski, japanski i arapski. Upravo zahvaljujući ovome, studenti ZŠEM-a predstavljaju vrijedne potencijalne zaposlenika – čak 73% ZŠEM-ovih studenata pronalazi zaposlenje unutar četiri mjeseca nakon završetka studija.

Studentima su na raspolaganju usluge Career centra, čiji je jedini cilj pripremiti studente za uspješno natjecanje na tržištu rada. Osoblje ovog centra preko individualnih i grupnih savjetovanja i radionica pomaže studentima pri izradi životopisa, molbi za posao, pomaže im kako bi saznali za koje se poslove prijaviti, kada i u kojim tvrtkama. Studenti ZŠEM-a imaju pristup bazi podataka s obavijestima o otvorenim radnim mjestima. Isto tako, Career centar ZŠEM-a organizira Student Future Day na kojem poslodavci imaju priliku predstaviti se studentima ZŠEM-a i na kojem studeni mogu predati svoje životopise i prijavljivati se za pripravništva ili studentske prakse.

Ipak, možda jedna od najvećih prednosti studija na ZŠEM-u je međunarodna orijentacija. S više od 100 partnerskih sveučilišta diljem svijeta, studenti mogu provesti do godinu dana na međunarodnoj razmjeni – bez plaćanja dodatne školarine. Na ovaj način ZŠEM-ovi studenti u potpunosti svladaju strane jezike, stječu vrijedne kontakte koji im mogu pomoći pri nastavku karijere te komuniciraju poslodavcima kako se mogu snalaziti u raznovrsnim, multikulturalnim okruženjima.

Još jedan dokaz ZŠEM-ove međunarodne orijentacije je AACSB akreditacija. AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) je najstarija i najpriznatija svjetska udruga za priznavanje kvalitete poslovnih škola i ekonomskih fakulteta. Samo 5% poslovnih škola u svijetu posjeduje ovaj prestižni žig kvalitete, i to su one koje se najčešće smatraju najboljima. ZŠEM je jedina poslovna škola ne samo u Hrvatskoj, već u cijeloj Jugositočnoj Europi koja posjeduje AACSB akreditaciju.

Za studente ovo znači kako je njihova diploma ne samo priznata, nego cijenjena u poslovnom svijetu kako mnoge multinacionalne korporacije provjeravaju ako kandidati za posao dolaze s AACSB akreditiranih institucija. S druge strane, ovo je dokaz kako ZŠEM primjenjuje najviše svjetske kvalitete poslovnog obrazovanja, te može poslužiti kao jamstvo studentima kako će ih ZŠEM izvrsno pripremiti za izazove što ih očekuju u poslovnom svijetu.

Prijamni ispit za četverogodišnji Stručni studij ekonomije i managementa (240 ECTS) će se održati 19. srpnja, prijave su u tijeku na www.zsem.hr

Želite prijaviti greške?