Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veleučilište VERN'

Obrazovanje za zapošljivost i poticaj startupima studenata

09.06.2015., Zagreb - Msu, Vecernji list u suradnji s partnerskim institucijama dodjeljuje 17 stipendija pod nazivom Stipendijom do uspjeha. Veleuciliste VERN, dekan Vlatko Cvrtila. Photo:
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/2
10.06.2015.
u 10:51

Za podršku studentskim idejama i projektima Veleučilište VERN' nedavno je uspostavilo suradnju i s Hrvatskom mrežom poslovnih anđela – CRANE

Radno iskustvo i tzv. meke vještine (engleski soft skills) koje poslodavci traže za zaposlenje mogu se steći već i na studiju. Na preddiplomskim i diplomskim stručnim studijima na Veleučilištu VERN' studenti redovito sudjeluju u projektima koji se realiziraju u suradnji s poslovnim sektorom. Studente se potiče i na ostvarenje vlastitih poslovnih ideja, što je u skladu s globalnim trendom samozapošljavanja i samoostvarenja kroz poduzetništvo.

Vještine za zaposlenje

Posljednji primjer je suradnja VERN'a s Hrvatskom mrežom poslovnih anđela – CRANE, u sklopu koje će se studente poticati u razvoju njihovih startup projekata, osnaživati ih za uspješno tržišno pozicioniranje i razvoj te im otvarati put do potencijalnih investitora. Studenti će na raspolaganju imati mentorsku i savjetničku potporu uspješnih poduzetnika i stručnjaka iz CRANE-a te događanja na kojima će svoje projekte moći predstavljati drugim stručnjacima i potencijalnim investitorima. Studente se potiče i na razvijanje brojnih vještina koje su danas tražene među poslodavcima, a posebno jezičnih, informatičkih, komunikacijskih i analitičkih vještina. Cilj je kod studenata razviti sve potrebne kompetencije za brzu i uspješnu integraciju u svijet rada te osigurati ne samo zaposlenje, nego zapošljivost studenata.

Centri kompetencije

Od ožujka ove godine dinamizirane su i aktivnosti VERN'ova Centra za istraživanje tržišta, jednog od centara za razvoj kompetencija. Glavna zadaća Centra je provedba projekata istraživanja tržišta za potrebe tvrtki članica te razvoj primjenjivih znanja i vještina potrebnih za istraživanje tržišta, među studentima VERN'ovih studija – kroz savjetovanje, nadzor, stručnu pomoć i profesionalnu podršku pri provedbi projekata ili izradi studentskih radova. U VERN'ovu ekosustavu djeluje i VERN' studentski startup inkubator. U njemu studentski timovi koji su uključeni u inkubacijski program surađuju s gospodarskim subjektima i potrošačima na razvoju svojih projekata, a neki od njih već su iskoračili na tržište i počeli poslovati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije