Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Obrazovanje na ZŠEM-u najbolja je investicija za budućnost

ZŠEM (1)
Foto: ZŠEM
1/26
PR
Autor
PR članak
04.04.2013.
u 08:50

Četverogodišnji Stručni studij ekonomije i managementa najbolja je priprema za poslovnu karijeru čemu svjedoči visoka stopa zaposlenja diplomanata ZŠEM-a; čak 74% njih pronalazi zaposlenje unutar četiri mjeseca nakon završetka studija.

Prijamni ispit za upis na Zagrebačku školu ekonomije i managementa, najbolju poslovnu školu u Hrvatskoj prema međunarodnom rangiranju Eduniversala, će se održati 13. travnja. Četverogodišnji Stručni studij ekonomije i managementa najbolja je priprema za poslovnu karijeru čemu svjedoči visoka stopa zaposlenja diplomanata ZŠEM-a; čak 74% njih pronalazi zaposlenje unutar četiri mjeseca nakon završetka studija. Gotovo nema veće hrvatske korporacije ili institucije koja nema barem jednog ZŠEM-ova u svom radnom timu, a mnogi se ZŠEM-ovi studenti za vrijeme studiranja ohrabruju i za osnivaju vlastita poduzeća. Dok mnogi studenti zabrinuto gledaju na tržište rada koje će ih dočekati kada jednom diplomiraju, ZŠEM-ovi studenti s relativnom lakoćom pronalaze zaposlenje, čak i u kriznim vremenima.

Koji je ključ uspjeha Zagrebačke škole ekonomije i managementa u obrazovanju sljedeće generacije hrvatskih poslovnih stručnjaka? Iako se ZŠEM po mnogočemu ističe u usporedbi s drugim poslovnim školama, ovdje ćemo samo nabrojati tri prednosti koje ZŠEM razvija kako bi svoje studente pretvorio u globalno mobilne poslovne stručnjake.

Osobni pristup obrazovanju. Profesori i predavači ZŠEM-a su vodeći hrvatski stručnjaci na području ekonomije i poslovne administracije te nastavno tijelo uključuje i mnoge priznate međunarodne stručnjake. Većina profesora i predavača na ZŠEM-u stekla je barem jedan akademski stupanj u Sjevernoj Americi ili u Zapadnoj Europi što rezultira dostupnosti programa hrvatskom i engleskom jeziku.

No, ono što čini obrazovno iskustvo na ZŠEM-u toliko bogatijim je omjer studenata prema profesora, koji je iznimno malen. Predavanja se održavaju u malim studijskim grupama, gdje je interakcija između profesora i studenata zajamčena i gdje su predavanja dinamična. Studentima se prenose teoretska znanja, ali se veliki naglasak stavlja na primjenu tih teorija na prave poslovne situacije proučavanjem poslovnih primjera.

Naposljetku, studenti na ZŠEM-u mogu svladati SAP (informacijski sustav kakvim se koriste najveće svjetske i hrvatske korporacije), Bloomberg (financijski informacijski sustav) te moraju odslušati jedan strani jezik osim engleskog (ZŠEM nudi i kineski, japanski, arapski, ruski, itd.). Ova primjenjiva znanja čine studente ZŠEM-a primamljivim poslodavcima i spremnima za rad odmah pri zaposlenju.

Međunarodna razmjena. Zagrebačka škola ekonomije i managementa svojim studentima nudi mogućnost međunarodne studentske razmjene na više od 100 partnerskih sveučilišta diljem svijeta, i to bez plaćanja dodatne školarine. Studenti na razmjeni imaju prilike steći nove prijatelje i poznanstva, svladati strani jezik, proširiti svoje obzore, i imati vrijedno iskustvo koje pokazuje poslodavcima kako se mogu prilagoditi najrazličitijim sredinama.

Priliku studirati na sveučilišta koja se često svrstavaju među najboljima na svijetu po cijeni hrvatske školarine iskorištava čak 15% ZŠEM-ovih studenata. Studenti na razmjeni često pokazuju zavidnu razinu znanja u usporedbi sa svojim kolegama, budući da svi ZŠEM-ovi studenti uče iz najpoznatijih svjetskih udžbenicika iz područja poslovne administracije i ekonomije koji su uključeni u cijenu školarine.

Podrška Career centra. Zagrebačka škola ekonomije i managementa ima službu sa samo jednim zadatkom: pružanje pomoći studentima u njihovim potragama za zaposlenjem. Preko individualnih i grupnih savjetovanja, radionica, i organizacijom sajma karijera Student Future Day, Career centar studente uspješno priprema za tržište rada.

Podrška Career centra studentima ne prestaje jednom kada diplomiraju. Diplomanti ZŠEM-a uvijek se mogu vratiti u Career centar po dodatne savjete o tome kako dalje razvijati svoju karijeru, kako se dodatno obrazovati i steći znanja i vještine koje mogu učiniti njihov rad vrjednijim.

Prijamni ispit za upis na četverogodišnji Stručni studij ekonomije i managementa održat će se 13. travnja, prijave su u tijeku na www.zsem.hr. Ukoliko želite postaviti najbolje temelje za buduću poslovnu karijeru, prijavite se još danas, kako su mjesta ograničena.

Želite prijaviti greške?