Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u vodenom parku

Obratite pažnju na ovo tijekom ljetnih vrućina

Opekline
Getty
07.11.2018.
u 10:41

Tek prohodala djevojčica zadobila stravične opekline drugog stupnja na stopalima zbog stajanja na vreloj metalnoj ploči za vrijeme igre u parku

Majka osamnaestomjesečne djevojčice, Simone Pickering, sjedila je samo nekoliko metara udaljena od kćeri u Ipswich River Heart Parklandsu, jugoistočno od Brisbanea. Gospođa Pickering kaže kako je čula vriskove prije nego što je vidjela dijete kako stoji "paralizirano" na ploči.

Gđa. Pickering i njezin muž odmah su odveli dijete u dječju bolnicu Lady Cilento, gdje su joj dali tablete protiv bolova i podvrgnuta je operaciji. S obzirom na to da dnevna temperatura nije bila previsoka, oko 25 stupnjeva Celzijusa, majka je dopustila djevojčici da se igra bosa, donijevši odluku zbog koje je kasnije zažalila. 

Gđa. Pickering optužuje Vijeće Ipswicha, tvrdeći da su oni krivi za neodgovorno postavljanje ploče kao potencijalne opasnosti.

"Ovaj put je to bio nemar našeg lokalnog vijeća i inženjera koji je uzrokovao opekline na stopalima našeg osamnaestomjesečnog djeteta."

"Ne očekujete da ćete morati reći svojoj djeci da paze na vruće metalne ploče postavljene točno na stazu u Splash and Play Water Parku."

Gđa. Pickering izjavila je kako je ljuta jer su vijećnici bili svjesni problema, ali su ga odlučili ignorirati zbog manjka sredstava.

Također je rekla kako nije vjerojatno da će se njezina kćer potpuno oporaviti. 

U izjavi za Daily Mail, iz Vijeća Ipswicha rečeno je kako je postavljena sigurnosna barijera oko ploče nakon što su primili poziv o incidentu. 

"Vijeće je saznalo za nesreću 1. studenog 2018. To je prvi zabilježen slučaj ovog tipa u River Heart Parklandsu. Vodeni parkovi uvijek trebaju takve metalne poklopce, a s obzirom na to da ovaj nije u neposrednoj blizini vodenog područja za igru, nije identificiran kao potencijalna opasnost u sigurnosnim provjerama.

"Poklopac jame je nakon nesreće obložen teškom bojom za popločavanje koja je smanjila temperaturu. Kao dodatna mjera provedene su inspekcije u drugim vodenim parkovima kako bi se spriječile slične situacije. 

Vijeće poziva roditelje male djece da budu svjesni rizika izloženih površina tijekom vrućih ljetnih dana."

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije