Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Obračun sa zlostavljačima u Crkvi nije performans, nego kirurški rez zloćudnog tumora

Mediji zapravo, budimo iskreni, nikada nikome nisu riješili niti jedan problem. Ni u đakovačkom ni u riječkom slučaju. Mogli su ga osvijetliti, iznijeti na svjetlo dana, ali ga nisu riješili

Komentari 3

PU
Pulchrum
12:40 02.06.2023.

Zanimljivo kako samo Katolička Crkva ne valja i njeni svećenici. Kome smeta? Ili već znamo stari scenarij iz prošlog stoljeća? Riješi se svećenika, zavadi, pa vladaj, hm...

VL
JB
jbunn
08:26 25.05.2023.

Dragi moj Darko. Nije to nikakav kirurški rez nego samo "damage control" ili sređivanje nastale štete. Nacional je objavio sve o pedofilima na svojim stranicama i oni nisu mogli ništa nego izaći u javnost s tim. Odabrali su tog biskupa koji ima nešto malkice morala da odradi poso ali u stvarnosti sve ostaje isto. 1. Da nacional nije razotkrio dokumante o pedofiliji u crkvi sve bi ostalo zataškano. 2. Vatikanski ugovori omogućili su prikrivanje pedofilije jer su zaštitili tzv svetost ispovjedne tajne čak i u slučaju ovakvih gusnih zločina prema djeci. 3. Sudska zastara spasila je ove monstrume od progona. 4. I da ih sudska zastara nije spasila, crkva i našla način da ih zaštiti tako što bi ih penzionirala i prebacila nagdje u ilegalu. I nakon svega ostaje pitanje: 1. Da li misliš da će ti biskupi stvarno ići u raj? 2. Misliš li da će novinari (dragi moj Darko) koji tim monstrumima pomađu da ispeglaju neugodne slučajeve u javnosti ići u raj? Dante Alighieri je bio jako sumnjičav oko toga. A što vi mislite?

VL
Avatar 365dias
365dias
09:19 25.05.2023.

Da nije bilo medija diljem svijeta, KC bi i dalje svoje pedofile slala u nove župe i omogućila im da nastave sa svojim zločinima prema djeci. Nije u KC odjednom proradila savjest - ne, bili su PRISILJENI!! priznati zlodjelo zataškavanja ogavnih zločina u svojim redovima. Tako da medijima u ovom slučaju trebamo biti samo zahvalni i zahvalni. Kako će KC riješiti problem svoje poljuljane vjerodostojnosti i ugleda? Teškom mukom, nadajmo se, jer ako ima pravde, tako bi trebalo biti. KC bi barem nekoliko desetljeća trebala osjećati posljedice zla koje je nanijela djeci, naravno ako u našem društvu ima imalo moralnog osjećaja. Bez iznošenja na vidjelo sve te prljave politike samog vrha KC, do ozbiljne promjene ne bi ni moglo doći. KC bi se trebala duboko zamisliti nad svojim stvarnim poslanjem ovdje na Zemlji. Je li to gomilanje materijanih dobara, stjecanje političke moći putem slizanosti s vlašću ili možda ipak, ipak pastoralna djelatnost...?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.