Naslovnica Vijesti Hrvatska

Obnavlja se postupak o sukobu interesa protiv ministra Zdravka Marića

U travnju je povjerenstvo odlučilo da Marić, koji je jedno vrijeme radio u Agrokoru, nije povrijedio načelo obnašanja javne dužnosti prilikom izrade lex Agrokor
27. kolovoza 2018. u 16:41 24 komentara 1248 prikaza
Ministar Zdravko Marić sastao se s vijećem članova HUP-a
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je na radnom sastanku obnovilo postupak u odnosu na ministra financija Zdravka Marića oko slučaja Agrokor te s njim spojilo novootvoreni predmet povodom prijave koju je Povjerenstvu protiv njega podnio Živi zid, a otvorilo je i predmet u odnosu na ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Na ročištu o nagodbi pojavilo se tek par stotina vjerovnika Agrokora BRANIMIR BRADARIĆ Svaka afera znači gubitak povjerenja u državu. Brine li to politiku?

Povjerenstvo je, kako se navodi u priopćenju na internetskim stranicama, na radnom sastanku razmatralo sadržaj prijava, osim Marića, zaprimljenih i protiv premijera Andreja Plenkovića te potpredsjednika Hrvatskoga sabora Bože Petrova, kao i sadržaj objavljenih iskaza bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić, bivšeg izvanrednog povjerenika u Agrokoru Ante Ramljaka i jednog od članova radne skupine koja je radila lex. Agrokor Zorana Besaka, danih USKOK-u.

"U predmetu dužnosnika Zdravka Marića donesena je odluka o obnovi postupka koji se u odnosu na navedenog dužnosnika vodio pod brojem P-188/16. Također je donesen zaključak da će se novootvoreni predmet povodom prijave protiv dužnosnika Zdravka Marića, zaprimljene u petak 24. kolovoza 2018. godine, spojiti na navedeni predmet", stoji u priopćenju Povjerenstva.

Zdravko Marić AFERA AGROKOR Cure novi dokumenti? Povjerenstvo nije imalo sve informacije o sastancima?

U travnju je povjerenstvo odlučilo da Marić, koji je jedno vrijeme radio u Agrokoru, nije povrijedio načelo obnašanja javne dužnosti prilikom izrade lex Agrokor. U očitovanju Povjerenstvu Marić je tada naveo da je nazočio samo na dva sastanka na temu Agrokor, no prema svjedočenju bivše ministrice Dalić Uskoku, koje je nedavno objavio N1, tih je sastanaka bilo više.

Povjerenstvo je u odnosu na ministra Božinovića predmet otvorilo s obzirom, kako se navodi u priopćenju, na moguću nepodudarnost podatka dostavljenih Povjerenstvu u predmetu koji se vodio protiv ministra financija Marića, a koji je danas obnovilo, i podataka objavljenih u medijima o istim činjenicama.

Plenković i Grabar-Kitarović na 5. sjednici Vijeća za demografsku revitalizaciju Živi zid i dalje pada Kolindi Grabar-Kitarović porasla popularnost, a Plenkoviću pala

Živi zid je Povjerenstvu u petak prijavio i premijera Plenkovića, a Povjerenstvo navodi da je ta prijava "u bitnom istovjetnog sadržaja kao i već ranije zaprimljena prijava protiv istog dužnosnika, a povodom koje je otvoren predmet pod brojem P-193/18".

"Slijedom navedenoga, novootvoreni predmet protiv premijera zaključkom je spojen na postojeći predmet, u kojem su već poduzete radnje vezane za pribavljanje potrebne dokumentacije", navodi Povjerenstvo.

Povodom prijave koja je Živi zid u petak podnio protiv potpredsjednika Sabora Petrova otvoren je novi predmet pod brojem P- 271/18, dodaje se u priopćenju.

Andrej Plenković i Gordan Jandroković Prijevremeni izbori Izbori na jesen samo ako je dogovorena velika koalicija

U svim navedenim predmetima Povjerenstvo će od nadležnih državnih tijela i drugih osoba koje imaju relevantna saznanja zatražiti potrebna očitovanja.

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas

  • VKSS:

    Daj objasnite mi tu udbu i komunjare,kako oni mrdaju svime a hdz na vlasti...ili im hdz dopusta samo da ostanu na vlasti...ne znam ali mi hrvati smo sami sebi neprijatelji tu je problem

  • prajdali100:

    Udbina kopilad ne miruje !!!

  • ivicasbgr:

    hoce li obnoviti postupak protiv jakovine i ostalih sdpeovaca