Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Položili vijence

Obljetnica stradanja 18 bjelovarskih vitezova

Foto: Ivica Galovič/PIXSELL
1/10
19.08.2018.
u 12:49

- Njihova žrtva bila je časna i nije uzaludna, a sada se treba okrenuti budućnosti

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima kod savskog mosta u Slavonskom Brodu obilježena 26. obljetnica pogibije pripadnika 105. bjelovarske brigade.

Tijekom ratnih mjeseci 1992. godine na posavskom bojištu život je izgubilo 18 branitelja ove brigade. Počast su im odali roditelji poginulih branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, gradova Bjelovara i Slavonskog Broda te Brodsko-posavske županije.

- Ovdje se branio Slavonski Brod i Hrvatska, ali mi Bjelovarčani svjesni smo da se ovdje branio i Bjelovar. Dolazimo ovdje svake godine kako bismo odali počast našim poginulim braniteljima i zahvalili se njima i njihovim obiteljima na svemu što su dali za Hrvatsku.

Njihova žrtva bila je časna i nije uzaludna, a sada se treba okrenuti budućnosti - rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

>> Pogledajte video - Oružje koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske

Komentara 3

Avatar scarfacce
scarfacce
13:01 19.08.2018.

NEK VAM JE VIJEČNA HVALA,I SLAVA

Avatar Mi sami
Mi sami
15:47 19.08.2018.

Hoće li matanić snimiti film o njima ili frljić napraviti predstavu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije