Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Oblačno i kišno vrijeme diljem zemlje. Osim u gorju, snijeg moguć i u nizinama

Snježni uvjeti u Gorskom kotaru
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
05.12.2021.
u 09:44

U Dalmaciji će jugo i južni vjetar okretati popodne na sjeverozapadnjak, a moguće su nevere

Nakon većinom sunčane subote, danas nas očekuje oblačno i kišno vrijeme te snijeg koji je, osim u gorju, moguć i u nekim nizinama. Na Jadranu je ponegdje moguća i oblina kiša, lokalno uz izražene pljuskove i grmljavinu. Oborine će u većini krajeva prestati do ponedjeljka ujutro, no na istoku i jugu Hrvatske moguće su mjestimice još u utorak. 

Diljem istočne Hrvatske bit će danas oblačno uz slab ili ponegdje umjeren jugoistočni, popodne sjeveroistočni vjetar. Umjeren sjeveroistočni i sjeverni puhat će u središnjoj Hrvatskoj gdje je povremeno moguća kiša, a u gorju susnježica i snijeg. Snijega može biti i u nizinama, osobito na sjeveru, prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.

U Gorskom kotaru i Lici padat će snijeg, a promet bi mogla ometati i jaka kiša. Kiša će na zapadu biti obilna, pri čemu će na sjevernom Jadranu pljuskove pratiti i grmljavina. Podno Velebita do kraja dana može zapuhati bura. 

U Dalmaciji će jugo i južni vjetar okretati popodne na sjeverozapadnjak, a moguće su nevere. Povremena kiša lokalno će biti obilna, ponegdje praćena grmljavinom. Na krajnjem jugu Hrvatske bit će promjenjivo oblačno uz povremenu kišu koja će lokalno biti obilna pa i u obliku pljuskova s grmljavinom.

Vrijeme idući tjedan

Na sjevernom dijelu Jadrana oblake će u ponedjeljak rastjerati jaka bura, a na jugu je kiša moguća još u utorak. U utorak će olujnih udara biti duž cijele obale, a u srijedu slijedi nakratko smirivanje bure. Nakon toga, jačat će jugo i pljuskovi na sjeveru Jadrana. 

Sutra, u ponedjeljak, na kopnu će biti oblačno, a oborine će postupno prestajati. Malo kiše ili susnježice past će u višim predjelima, a u utorak i srijedu bit će uglavnom suho i mirno s hladnim jutrima i čestim mrazom, prognozirao je Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.

VIDEO Koja je normalna temperatura tijela i kada treba potražiti liječničku pomoć?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije