Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
buktinja u mesničkoj

Objavljeni detalji požara u centru Zagreba: Policija otkrila koga dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom

Netko je zalio benzinom stubište u Zagrebu pa sve zapalio: Izgorio stan, u njemu su spašavali ženu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
29.11.2022.
u 11:47

U požaru su oštećena četiri stana, a visina materijalne štete za sada nije utvrđena. Ozlijeđenih osoba nije bilo

U ponedjeljak, u rano jutro, oko 4 sata  u Mesničkoj ulici u Zagrebu izbio je požar u kojem su oštećena četiri stana. Zagrebačka policija objavila je detalje. "Obavljenim očevidom utvrđeno je da je za sada nepoznati počinitelj najvjerojatnije izazvao požar lakozapaljivom tekućinom koju je polio po gorivim materijalima na više mjesta ispred i unutar stambene zgrade, a potom ju zapalio otvorenim plamenom iz za sada neutvrđenog izvora", stoji u priopćenju.

Nadalje, osobi koja se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“, 70-godišnjoj vlasnici jednog od stanova unutar zgrade, liječnička pomoć pružena je u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi nakon čega će biti provedeno kriminalističko istraživanje. U požaru su oštećena četiri stana, a visina materijalne štete za sada nije utvrđena. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Podsjetimo, kako su u ponedjeljak izvijestili vatrogasci u 4.13 sati dobili su dojavu da je stubište u Mesničkoj ulici broj 6 puno dima. Na teren je izašlo 13 vatrogasaca s tri vozila. 

– Riječ je o požaru u stanovima na više mjesta. Nakon dolaska na mjesto intervencije utvrdili smo da je došlo do požara ispred ulaza u stan u prizemlju, ispred ulaza u stan na 1. katu te u stanu na 1. katu i na stubištu prema 2. katu. Do našeg dolaska stanar je ugasio požar u prizemlju, požar ispred stana na 1. katu i na stubištu prema drugom katu s aparatom za početno gašenje prahom – naveli su jučer  zagrebački vatrogasci.

Šteta je neutvrđena, a odnosi se na dio namještaja, naličje zidova i poda u jednom stanu, vrata od stana i otirač na ulazu u drugi stan, vrata i otirač na ulazu u treći stan. Šeta je i na gazištu i podestu na drvenom stubištu. Požar u stanu na 1. katu ugašen je vodom uz pomoć 1 C mlaza s navalnog vozila. 

– U stan smo ušli nasilnim putem i pronašli žensku osobu u sobi na krevetu te smo je iznijeli iz stana i pružili neodgodivu prvu pomoć davanjem kisika. Osoba je kasnije hospitalizirana – dodali su

 

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
23:37 29.11.2022.

vrapče ili jankomir?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije