Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURAN VIKEND

Čak šest vozača u Zadru završilo ovog vikenda u zatvoru. Bili su pijani, bježali policiji, nisu imali vozačku…

Rijeka: Djelatnici MUP-a nadziru brzinu kretanja vozila
Goran Kovacic/PIXSELL
28.11.2022.
u 16:11

Najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda bila je kod 55-godišnjeg vozača, i to od 2,54 promila alkohola u krvi

U petak, u 14.44 sati u Biogradu, policijski službenici zaustavili su 54-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola 1,57 g/kg upravljao mopedom zadarskih registarskih oznaka, dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog ranije počinjenih prometnih prekršaja i ranije prikupljenih negativnih bodova. Također je utvrđeno kako je mopedu isteklo važenje prometne dozvole.

Vozač je uhićen, nakon čega je zbog počinjenih prekršaja uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u trajanju do 10 dana.

Potom su u 22.40 sati u Zadru, policijski službenici Policijske postaje Zadar, su u Zrinsko-Frankopanskoj ulici koristeći zvučnu i svjetlosnu signalizaciju pokušali zaustaviti automobil zadarskih registarskih oznaka. Vozač se oglušio te nastavio vožnju kroz raskrižje za vrijeme trajanja crvenog svjetla, nakon čega se zaustavio. Daljnjim postupanjem utvrđeno je kako je 45-godišnji vozač automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,59 g/kg. 

Vozač je uhićen, nakon čega je zbog počinjenih prekršaja uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u trajanju do 10 dana.

U subotu u 18.45 sati u Zadru, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar, su u Vinkovačkoj ulici zaustavili 55-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,54 g/kg upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. U 19.58 sati na benkovakčkom području, policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac, su uhitili te uz optužni prijedlog prepratili na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u trajanju do 10 dana, 23-godišnjeg vozača koji se u neregistriranom automobilu BMW nije zaustavio na naredbe policijskih službenika koji su ga pokušali zaustaviti koristeći zvučnu i svjetlosnu signalizaciju.

Daljnjim postupanjem prema vozaču utvrđeno je kako je 23-godišnji vozač automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,25 g/kg. 

Nadalje, 31-godišnji vozač u Preku koji je kazneno prijavljen zbog krivotvorenja isprava, sankcioniran je i zbog počinjenih prometnih prekršaja.

Naime, prilikom nadzora prometa u subotu poslijepodne je zaustavljen u Preku dok je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao vozilom bez osiguranja.

U nedjelju, 27. studenog 2022. godine u 04.40 sati u Zadru u Zrmanjskoj ulici, policijski službenici zaustavili su 31-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola 1,85 g/kg upravljao automobilom splitskih registarskih oznaka. Vozač je uhićen, nakon čega je zbog vožnje pod utjecajem alkohola uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u trajanju do 10 dana.

U 11.13 sati u Sv. Filip i Jakovu policijski službenici zaustavili su 63-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola 1,33 g/kg upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka, dok je nadalje utvrđeno kako je automobil bez tehničkog pregleda. Vozač je uhićen i prekršajno sankcioniran. Ukupno šest vozača je ovog vikenda zbog ovakvih prekršaja završilo u zatvoru. 

>> VIDEO Benzinom zalio stubište u Zagrebu pa sve zapalio: Izgorio stan, vatrogasci pronašli žensku osobu

Ključne riječi

Komentara 1

RA
rasturaljkaaa
07:52 29.11.2022.

Strpajte ih 10 godina iza resetaka, trajno oduzmite prevozna sredstva i naplatite lezarinu iza resetaka (smjestaj i hranu).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije