Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezapamćena tragedija

Objavljeni detalji Cetinjskog masakra: Nije točno utvrđeno tko je presudio ubojici

Montenegro mass shooting
Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERS
1/3
13.08.2022.
u 19:28

Po zaprimanju dojava o događajima u Cetinju, tamo su odmah upućeni svi raspoloživi policijski službenici, a pri dolasku su čuli vriskove i galamu građana te pucnjeve u daljini.

Policija je objavila kronologiju jučerašnjeg masakra u Crnoj Gori u kojem je Vuk Borilović ubio 11 njegovih sumještana iz Cetinja.

Objavili su kako je dežurna služba u Cetinju zaprimila više poziva građana oko 15:30 sati, a svi su spominjali upotrebu vatrenog oružja u naselju Medovina.

Na temelju prikupljenih izjava i podataka, iz policije tvrde kako je oko 15:30 sati Borilović obavio telefonski poziv u kojem je osobi, čije ime nije objavljeno zbog zaštite privatnosti žrtava i svjedoka, priopćio kako je ubio obitelj koja je u njegovoj kući bila u podstanarstvu. 

Po zaprimanju dojava o događajima u Cetinju, tamo su odmah upućeni svi raspoloživi policijski službenici, a pri dolasku su čuli vriskove i galamu građana te pucnjeve u daljini. Iz crnogorske PU dalje objašnjavaju kako je Borilović počeo pucati na policajce čim ih je primijetio, na što su oni uzvratili, ispalivši sveukupno oko 20 metaka prema njemu.

Prilikom izmjene vatre, Borilović je jednog službenika teško ranio u glavu. Netko od policajaca uspio je teže raniti Borilovića, nakon čega je pucnjava prestala s Borilovićeve strane. Jedan je svjedok telefonski razgovarao s Borilovićem oko 15:50 sati, te je policiji prenio da mu je rekao kako je ubio više ljudi, te da je teško ranjen i ne zna hoće li preživjeti.

Još valja utvrditi je li Borilović preminuo od metka koji je ispalio policajac, ili od onoga kojim ga je kasnije pogodio Neno Kaluđerović, prenosi crnogorski portal Vijesti

Iz policije su dodali kako su Borilovićevi poznanici ukazali na promjene u njegovom ponašanju zbog kojeg je imao zakazan specijalistički pregled, no tvrde kako nije bilo naznaka da bi mogao izvršiti ovakav zločin. Također, izjavili su kako ne postoje saznanja niti je policiji ikada ranije prijavljen sukob između Borilovića i podstanara.

Iz uprave policije naglašavaju da će provjeriti postupanja svih službenika kako bi se utvrdilo da su u skladu sa zakonom.

VIDEO: Krvoprolića u Crnoj Gori: Ubijeno 11 osoba među kojima su i djeca, napadača usmrtio sugrađanin

 

Komentara 5

TR
Travno221
21:39 13.08.2022.

Nije on ubio 11 ljudi, on je ubio 10, a 11. žrtva je on sam. Prilično površan tekst...

XA
xaron
23:45 13.08.2022.

Ovo pokazuje koliko je bila dobra odluka da se odvojimo od tih …..

DU
Deleted user
21:36 13.08.2022.

"detalji Cetinjskog masakra"....Posvojni pridjev :cetinjskog..malo ce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije