Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA OBRASCA

Objavljene satelitske snimke: Novo grupiranje ruskih vojnika kod granice s Ukrajinom

A satellite image shows deployment in an industrial area, near Belgorod
Foto: MAXAR TECHNOLOGIES/REUTERS
1/7
21.02.2022.
u 08:21

Zapad tvrdi da Rusija priprema invaziju na Ukrajinu dok Rusija odbacuje te optužbe.

 Satelitske slike pokazuju da je došlo do novog raspoređivanja oklopne opreme i ruskih vojnika na nekoliko lokacija u blizini granice s Ukrajinom, objavila je u nedjelju američka tvrtka Maxar Technologies, koja tjednima prati gomilanje ruskih snaga, prenosi Reuters.

Nova aktivnost zamijećena je nakon što je Rusija produžila vojne vježbe u Bjelorusiji koje su trebale završiti u nedjelju, pojačavajući strah među zapadnim silama od neposredne ruske invazije Ukrajine.

A satellite image shows deployment in an industrial area, near Belgorod
1/5

Nova aktivnost predstavlja promjenu obrasca prethodno uočenog raspoređivanja borbenih skupina, tenkova, oklopnih transportera, topništva i opreme za podršku, navodi se u priopćenju Maxara.

Zapad tvrdi da Rusija priprema invaziju na Ukrajinu dok Rusija odbacuje te optužbe. 

VIDEO: Rusi: Granatirana su naselja u Donjecku i Lugansku. Ukrajinci: Pogodili su dječji vrtić.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar nekakav
nekakav
08:29 21.02.2022.

700 km blizu granice... ili u vojarni koja je tu već 150 godina. nego, maxari, gdje su vam snimke položaj pobunjenika i ukrajinske vojske iz 2014, kad je srušen avion... zašto tada niste svakodnevno objavljivali snimke, tako detaljne, da se vidi sve, jesu gusjenice čiste ili blatne..? zašto tada niste objavili niti jednu snimku koja bi mogla nešto značiti, za bilo koju stranu, zašto su nizozemski istražitelji 1/3 dokaza proglasili tajnim i nisu ih uopće uzimali prilikom istrage? tajni, i ne raspravljamo o njima. pa zašto?

YE
yelloman
08:30 21.02.2022.

Mora da im je moral na nivou. Vec mjesec dana sjede u tenkovima i transporterima na stepskim ledinama po cicoj zimi. Bjelorusi govore da su vec poceli preprodavati gorivo lokalcima po cijim blatnjim njivama riju gusjenicama i da ih je gomali sa koronom.

DL
Dvanaest__legija
08:53 21.02.2022.

Kako bi skrenuo pažnju sa katastrofalne unutarnje politike, Bidenu treba ovaj rat pod svaku cijenu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije