Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIČKE IGRE U ZAGORJU

Objavljena snimka HDZ-ovca koji želi kupiti vijećnika: 'Neš sam trošil te peneze'

Žarko Tušek
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/2
26.01.2021.
u 07:33

Žarko Tušek nudio je funkcije i ilegalnu pomoć u kampanji nezavisnom vijećniku Viktoru Šimuniću, a sada je objavljena snimka njihova razgovora

Nakon što je objavljeno da je član predsjedništva HDZ-a Žarko Tušek nudio funkcije i ilegalnu pomoć u kampanji nezavisnom vijećniku Viktoru Šimuniću, Tušek je to nazvao "notornim lažima i glupostima".

Tušek je više puta ponovio da on i njegov stranački kolega Emil Gredičak koji vodi zagorski grad Oroslavje nisu nudili nikakve funkcije i financiranje kampanje.

Tajna snimka koju je napravio Viktor Šimunić i koja pokazuje da je on govorio istinu objavljena je sada u 24 sata. Ponuđena mu je i pomoć u kampanji, plakati, logistika, a zakon zabranjuje financiranje kampanja preko posrednika. Tušek mu je nudio i mjesto pročelnika, ravnatelja Parka prirode Medvednica ili drugih javnih institucija.

Naime, u Krapinsko-zagorskoj županiji na vlasti je SDP i vodi je Željko Kolar. Tušek, koji vodi i županijski HDZ, došao je s idejom da Šimunić, kao čovjek već poznat javnosti, osnuje nezavisnu listu koja bi odnosila glasove SDP-u.

HDZ bi u kampanji u tajnosti pomogao, a onda, nakon izbora, kada budu formirali vlast, Šimunić bi bio dio njihova bloka.

– Mogu ti pomagati, dati ti pametne informacije iz Ministarstva, od ljudi, od struke znanosti s kojima ja surađujem da vidiš malo kaj ti ljudi misle, da imaš osjećaja oko toga kaj smo propustili. I mogu ti pomoći logistički – da me neš krivo shvatil, ali ako trebaš 25 hiljada plakata, onda ti bumo plakate riješili, neš valjda sam trošil te peneze, de buš ti zel donacije? Ti skupljaj sebi donacije, kaj god ti dobiš, dobil si, razumiješ me. Ali logistički, ljudski, infrastrukturni da imaš nekakvu logistiku, ali ne u smislu da bum ja sad tebi rekel „ti govori ovo, ti govori ono“ – dio je onoga što je Tušek obećao, a cijeli razgovor možete poslušati ovdje.

Ključne riječi

Komentara 79

Avatar Grunf
Grunf
08:24 26.01.2021.

baš mi se sviđa ovaj novi HDZ

DU
Deleted user
09:32 26.01.2021.

Sustavno organizirana pljačka u režiji HDZ-a! Svaki dan, ali baš svaki dan neki lokalni šerif iz HDZ masakrira proračun RH!

GE
geler203
08:02 26.01.2021.

Odavno u svijetu govore kako Italija ima mafiju a kod nas mafija ima državu. Tko ne vjeruje neka progugla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije