Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera oko nekretnina

Žinić podnio ostavku: Više nije županijski predsjednik HDZ-a i neće na lokalne izbore

Petrinja: Župan Žinić dao izjavu o svojim nekretninama
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
21.01.2021.
u 10:15

Ivan Celjak predložen je da vodi županijsku organizaciju do unutarstranačkih izbora

Na inicijativu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića jučer je u poslijepodnevnim satima održan sastanak užeg Predsjedništva stranke oko nejasnoća u vezi s imovinom i stambenim zbrinjavanjem predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića. Gospodin Žinić obaviješten je o zaključcima vodstva stranke. Slijedom toga, Ivo Žinić podnio je jutros ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije te neće biti kandidat za župana na lokalnim izborima u svibnju, priopćili su iz HDZ-a.

Nakon jutros obavljenih konzultacija predsjednika stranke Andreja Plenkovića i užeg Predsjedništva s izabranim potpredsjednicima ŽO HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, Predsjedništvo HDZ-a predložilo je da umjesto gospodina Žinića, sisačko-moslavačku organizaciju HDZ-a do održavanja izbora za novog predsjednika županijske organizacije vodi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Sisak, član ŽO HDZ-a SMŽ i saborski zastupnik Ivan Celjak.

Video: Pogledajte kako izgleda kuća za koju je župan Ivo Žinić od 1995. godine plaćao najamninu od 100 kuna mjesečno

Odluku o vršitelju dužnosti predsjednika ŽO donijet će na svojoj sjednici novoizabrani Županijski odbor HDZ-a SMŽ. Obavještavamo vas i da je Županijski odbor HDZ-a Požeško-slavonske županije jučer donio odluku o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Grada Požege. Ujedno je imenovano povjerenstvo Gradskog odbora s 11 članova koje će na prvoj sjednici izabrati među sobom novog povjerenika. Dosadašnji predsjednik GO HDZ-a Grada Požege Darko Puljašić podnio je i ostavku na mjesto potpredsjednika Županijske organizacije HDZ-a, a Mario Pilon na člana u tom stranačkom tijelu.

Ključne riječi

Komentara 78

SA
sambo
10:27 21.01.2021.

Što je sve potrebno da njegov šef sam podnese ostavku? U istrazi pokoji župan, gradonačelnik, pokoji direktor javne tvrtke, državna tajnica, bivši ministri nekretninski magnati...Vjerojatno opet ide spominjanje "radara" i "neka institucije rade svoj posao" a možda i "osnovati ćemo istražno povjerenstvo za ...nešto..."... Ovakav HDZ, koji je osvojio 17% ukupnog biračkog tijela, nije zaslužio ništa drugo nego da odluta u povijest...

Avatar babinjak1984
babinjak1984
10:23 21.01.2021.

Opet održana sjednica Predsjedništva SKJ.

Avatar gunner12345
gunner12345
10:33 21.01.2021.

jugos plenković je tražio ostavku od nevinog i poštenog čovjeka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije