Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski dan učitelja

Objavljena lista 505 najboljih nastavnika u Hrvatskoj, pogledajte je li na njoj vaš

Zagreb: Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan u?itelja dodijelilo je nagrade najboljim odgojno-obrazovnim djelatnicima.
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/10
05.10.2023.
u 14:59

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Tim povodom Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 505 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika u Hrvatskoj.

Najbolji nastavnici dobit će nagradu u iznosu od 1327 eura bruto, a ta nagrada najboljim odgojno-obrazovnim djelatnicima dodjeljuje se od 2019. godine baš na Svjetski dan učitelja. Ove je godine nagrađeno njih 505 i to za uspjeh u školskoj godini 2022./2023. Cilj je da se ovom nagradom honorira rad i vrijednost kvalitetnih, motiviranih i inovativnih pojedinaca, piše srednja.hr. Za ovu dodjelu vrednovala su se postignuća ostvarena u razdoblju od 16. lipnja 2022. do 15. lipnja 2023. godine, a javni poziv bio je otvoren do konca lipnja.

Bodovi su se mogli prikupiti za mentorstvo učenicima, za predavanja, radionice i edukacije, boduje se i rad u stručnim vijećima i udrugama, bodove su zaradili i oni koji objavljuju stručne članke te su izrađivali nastavne materijale i obrazovne sadržaje. Vrednuje se u sklopu javnog poziva i vođenje projekata, a bodovi se dodjeljuju i u kategoriji unaprjeđenja rada škole te za rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja.

VEZANI ČLANCI 

Povjerenstvo koje je biralo najbolje bilo je sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje.

Cijeli popis nagrađenih pogledajte OVDJE

VIDEO Nagrađena ravnateljica: Plaće i dalje zaostaju, no nije samo stvar u plaćama nego i u uvjetima rada

 

Komentara 1

CV
cvaljo
19:48 05.10.2023.

Zanimljivo da se u kriterijima nigdje ništa ne pitaju učenici. Mislim da djeca vrlo dobro znaju tko im je dobar učitelj, a tko nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije