Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SREDIŠNJI URED

Objavljena javna nabava za konstrukcijsku obnovu prve dvije zgrade u Sisku i 50 obiteljskih kuća

Zagreb: Reportaža o obnovi Jadranskog mosta
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
08.11.2022.
u 19:48

Do kraja godine u planu je završiti 20 zamjenskih kuća, a prvom kvartalu iduće godine 30, piše u priopćenju

Dosad je ugovoreno 578 zamjenskih kuća, dok je broj kuća u programu i pripremi je 124, objavio je priopćenje Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Potpisanih Izjava o odabiru zamjenske/tipske kuće od strane stradalnka je 115. Zamjenske obiteljske kuće uvedene u radove izgradnje je 93 od čega na 79 se izvode radovi izgradnje a na 14 se izvode pripremni radovi, geodetska snimanja i iskolčenja.
 
Do kraja godine u planu je završiti 20 zamjenskih kuća, a prvom kvartalu iduće godine 30, piše u priopćenju.
 
Središnji državni ured do sada je obnovio 3.808 kuća u nekonstrukcijskoj obnovi, a 1.055 kuća obnovljeno je postupkom samoobnove koju Ured prati kako bi vlasnicima omogućio isplatu Zakonom o obnovi predviđenih sredstava. Postupak završetka nekonstrukcijske obnove planira se sredinom proljeća 2023. godine.
 
Sa danom 07.11. 2022. zaprimljeno je u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje ukupno 823 odluke o obnovi izdanih od Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine koje se odnose na konstrukcijsku obnovu. Od strane nadzora izrađeno je i iskontrolirano 478 nalaza od čega je 113 kuća za konstrukcijsku obnovu. 
 
Središnji državni ured je organizirao izgradu projektne dokumentacije i proveo javni natječaj za radove konstrukcijske obnove prvih 50 obiteljskih kuća sa otvaranjem ponuda koje se održalo danas, 08. studenog 2022. Pristiglo je ukupno 97 ponuda od strane 16 različitih ponuditelja. Procijenjena vrijednost nabave je 16 mil kn, po 1,6 mil za svaku od 10 grupa predmeta nabave. 
 
Jučer je Središnji državni ured objavio postupak javne nabave za konstrukcijsku obnovu prve dvije višestambene zgrade u Sisku.

>> VIDEO Papa Franjo: Svaki put kad žena dospije na visoku poziciju u Vatikanu, stvari se poboljšaju!


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije