Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZLIJEĐENE TRI OSOBE

Objavljen uzrok prisilnog slijetanja helikoptera na Zlarin

Zbog kvara na otok Zlarin prisilno sletio helikopter
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/9
05.07.2018.
u 13:27

Istražitelji iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu danas nisu na terenu na Zlarinu, a helikopter će tijekom četvrtka od tamo biti transportiran.

Uzrok prisilnog slijetanja helikoptera u utorak na Zlarinu je tehnički kvar, doznaje se od Danka Petrina, glavnog istražitelja zrakoplovnih nesreća iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Šibenska policija u srijedu je izvijestila da očevidom na mjestu događaja nisu uspjeli utvrditi uzrok prisilnog slijetanja te kako je daljnje istraživanje preuzela Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

„Helikopter je na Zlarin prisilno sletio zbog tehničkog kvara, ali kojeg točno još ne znamo pa i dalje istražujemo što je točno pošlo po krivu“ kazao nam je Pertin.

Zbog kvara na otok Zlarin prisilno sletio helikopter
1/13

Istražitelji iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu danas nisu na terenu na Zlarinu, a helikopter će tijekom četvrtka od tamo biti transportiran.

„Transportirat ćemo ga u hangar na kopno i tamo nastaviti daljnje istražne radnje“, kazao je Petrina koji zbog sigurnosti istrage nije otkrio novu lokaciju helikoptera.

Na otok Zlarin je zbog kvara u utorak oko 11 sati prisilno sletio helikopter kojim je upravljao kapetan Zoran Matić, vlasnik tvrtke Eudora Let, registrirane u Vodicama. Matić ima preko 30 godina iskustva u avijaciji te je uspio sletjeti na otok i izbjeći potencijalnu veliku katastrofu.

Riječ je o helikopteru tipa Eurocopter Allouette II koji se može unajmiti za turističke panoramske letove u trajanju od 15 minuta za maksimalno četiri putnika, a polasci su iz Vodica.

Kako su kazali očevici događaja, prije prisilnog slijetanja vidjeli su kako s helikoptera ispadaju dijelovi, a helikopter je prisilno sletio u uvalu Bučine iza Vile Maglica, nakon čega je po dolasku vatrogasaca i policije vatrogasni eko brod odveo dvoje ozlijeđenih stranih državljana, 59-godišnjaka i 47-godišnjakinju, u Šibenik. Oni su zbrinuti u šibenskoj bolnici odakle su ubrzo pušteni jer su, tek lakše ozlijeđeni.

Komentara 8

Avatar tupson
tupson
17:47 05.07.2018.

da smo se,draga braćo,drage sestre,molili svaki dan 6 x na dan,kao što se moli vaš omiljeni pop košić,do svega toga nebi došlo,zato draga braćo,drage sestre pomolimo se zajedno makar večeras,helikopter naš koji ne letiš,sveti se ime tvoje,nek bude zemlja tvoja,aleluja amen

RI
rightside
17:15 05.07.2018.

znaci, po vasim "strucnim novinarima" postoje i ne tehnicki kvarovi???)))) volio bi da mi netko sad tu nabroji par kvarova koji nisu tehnicki kvarovi, a ne spadaju u grupu incidentnih situacija, da to tako nazovemo,,)))) a ko drugo,, po meni bi sad u zatvoru trebao bit onaj ko je dozvolio ovoj letjelici uzletanje..kao i onaj ciji je potpis kod zadnjeg pregleda tj servisa,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije