Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dužni milijune

Objavljen novi popis poreznih dužnika. Na listi i brojna poznata imena

porezan uprava
Matija Habljak/PIXSELL/Ilustracija
31.10.2019.
u 12:46

Šuker duguje 5,8 milijuna kuna poreza i prireza na dohodak

Porezna uprava objavila je popis poreznih dužnika. Na ''listi srama'' nalaze se neka poznata imena. 

Mirko Rapić iz Splita ''prvi'' je u kategoriji poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost s 45 mil. kn duga. Rapić već godinama tvrdi da nije on dužan državi, nego država njemu. Tu je i Nadan Vidošević, koji prema podacima Porezne uprave, duguje 12,6 milijuna kuna. Od toga mu sve otpada na dug poreza i prireza na dohodak. 

Šef Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker nalazi se na 14. mjestu među fizičkim osobama koje obavljaju djelatnost. Šuker duguje 5,8 milijuna kuna poreza i prireza na dohodak. Kako su 24sata ekskluzivno otkrila, Šuker  je pokušao, ali očito nije uspio, dokazati podrijetlo svoje imovine, pa mu je država u svibnju ove godine sjela i na luksuzni stan u Opatiji i upisala zabilježbu s mogućnosti ovrhe. Ako Šuker ne podmiri svoj dug, država bi mu mogla ovršiti i prodati stan koji se nalazi u potkrovlju Vile Portheim u Opatiji.

Radi se o penthouseu u potkrovlju od 152 četvorna metra. Poznato je da Šuker uz ovu vrijednu nekretninu ima i stan od 108 četvornih metara u elitnom zagrebačkom kvartu Zelengaj, ali na to nije upisana zabilježba.

Na listi dužnika je i Lokomotivin veznjak Sammir sa 1,583 milijuna kuna duga. Od toga je dužan 1,46 milijuna kuna za porez i prirez na dohodak, a 123.000 kuna za porez na promet nekretninama.

Odvjetnici Asja Piplović te Vladimir Gredelj i dalje se nalaze pri vrhu najdužnijih poreznih obveznika. Piplović duguje 9,2 milijuna kuna, a Gredelj 6,1 milijun.

Najveći porezni dužnik i dalje je Marijan Kunina. Prvi je na listi najdužnijih građana s gotovo 85 milijuna kuna. Na vrhu se nalazi već godinama. Kako je svojedobno pisao Jutarnji list, riječ je o umirovljeniku rođenom davne 1936. godine.

Ključne riječi

Komentara 34

OB
obican
14:41 31.10.2019.

Jel ima u ovoj drzavi netko (osim penzionera i "obicnih" gradana) da placa porez? Ako ne platis struju, vodu, telefon itd, jednog dana ovrha, pa se ti zali. Nisi platio porez na nekretninu koju si kupio, mars van pa se zali. Zakoni se ovdje pisu i provode samo za stoku sitnog zuba

GE
genex
13:24 31.10.2019.

pa je li moguće da šuker nije mogao dokazati odakle mu 1 mil. njemačkih maraka...pa nije moguće da je potrošio sve što je zaradio a još je poznato da ima kobru u novčaniku.

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
14:30 31.10.2019.

A brata Kresimira Milanovica ste zaboravili, dakle pokojni brat Zorana Milanovica tj. Njegova firma duzna je drzavi ?dobavljacima i vjerovnicima 55 milijuna kuna ,dug je napravila u vrijeme kad je Zoran Milanobic bio premijer RH ???? on naravno nista ne zna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije