Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijednost radova 221 milijun kuna

Objavljen natječaj za most Gradiška na Savi

Most Gradiška
Foto: Hrvatske ceste
10.10.2018.
u 17:01

Očekuje se da će radovi na gradnji mosta početi na proljeće sljedeće godine i biti gotovi za 30 mjeseci

Hrvatske ceste objavile su javno nadmetanje za izvođača radova na gradnji mosta preko rijeke Save na dionici ceste Okučani – granica BiH.

Riječ je o mostu Gradiška koji je posebno važan za BiH jer se nastavlja na već sagrađenu autocestu od Gradiške do Banje Luke.

Procijenjena vrijednost radova je 221 milijun kuna bez PDV-a, gradnju mosta dugog 462 metra u podjednakom će iznosu financirati Hrvatska i BiH. Hrvatske ceste svoju polovicu tog iznosa namjeravaju osigurati iz kredita.

Očekuje se da će radovi na gradnji mosta početi na proljeće sljedeće godine i biti gotovi za 30 mjeseci. U Hrvatskim cestama kažu da će paralelno s ovim natječajem pokrenuti postupak osiguravanja sredstava EU za gradnju spojne ceste od Okučana, odnosno autoceste Zagreb – Lipovac do granica BiH, ukupno duge 9,5 kilometara.

Ključne riječi

Komentara 4

40
402
18:33 10.10.2018.

I vrabci na grani znadu da su taj i Peljeski most ovisni.Dodok ce zaustaviti bosnjake u opstrukciji Peljeskog a RH ce pomoci u brzoj izgradnji savskog.

Avatar gecdra
gecdra
19:43 10.10.2018.

Zagrebu fali desetak mostova a oni bi gradili most tamo gdje treba zid.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
17:41 10.10.2018.

Čemu? Da se veliki Hrvati i veliki Srbi mogu lakše častiti novcima iz Zagreba?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije