Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Objavljen natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a

Nadzorni odbor je dužan, u roku od osam dana od dana završetka roka za podnošenje prijava, otvoriti sve pristigle prijave te utvrditi njihovu valjanost sukladno odredbama natječaja, kao i utvrditi koji kandidati ispunjavaju propisane uvjete za imenovanje čelnika javne radiotelevizije
22. srpnja 2021. u 11:48 2 komentara 94 prikaza
HRT zgrada
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije objavio je natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a, a na natječaj se može prijaviti u roku od 45 dana. To je objavljeno na internetskim stranicama Hrvatske radiotelevizije, u rubrici Zaposlenja, gdje je i prenesena odluka o natječaju u Narodnim novinama od 21. srpnja.

srušila se u dnevniku Nakon što se novinarka onesvijestila u javljanju uživo, o svemu se oglasio i HRT

''Prijava na natječaj za imenovanje Glavnog ravnatelja HRT-a s priloženim dokazima o udovoljavanju uvjetima podnosi se u zatvorenoj omotnici, u roku od 45 dana računajući od dana objave ovog javnog natječaja u Narodnim novinama, na adresu Hrvatska radiotelevizija, Nadzorni odbor , Prisavlje 3, 10000 Zagreb”, stoji u odluci.

Nadzorni odbor je dužan, u roku od osam dana od dana završetka roka za podnošenje prijava, otvoriti sve pristigle prijave te utvrditi njihovu valjanost sukladno odredbama natječaja, kao i utvrditi koji kandidati ispunjavaju propisane uvjete za imenovanje čelnika javne radiotelevizije.

O otvaranju zaprimljenih prijava Nadzorni odbor HRT-a dužan je sastaviti zapisnik, koji uz cjelokupno prikupljenu dokumentaciju te mišljenje NO-a ispunjavaju li podnositelji prijava zakonom propisane uvjete, treba dostaviti saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije na daljnje postupanje.

Nakon toga, saborski Odbor za medije obavit će razgovor s kandidatima koji ispunjavaju propisane uvjete te će podnijeti Saboru prijedlog imenovanja.

uskok se žalio Prihvaćena žalba, Bačić bi mogao dulje ostati u pritvoru

Glavnog ravnatelja HRT-a imenuje Sabor na plenarnoj sjednici većinom glasova svih zastupnika, a ako u roku 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava na ovom javnom natječaju Sabor ne imenuje glavnog ravnatelja HRT-a, javni natječaj će se poništiti, navodi se u odluci.

Natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a objavljen je nakon što Sabor prošlog petka nedavno uhićenog Kazimira Bačića razriješio dužnosti glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, a za vršitelja te dužnosti imenovao Renata Kunića, ravnatelja Programa HRT-a. Za Bačićevo razrješenje glasalo je 116 zastupnika, dvoje je bilo protiv, a za Kunićevo imenovanje 77 je bilo ‘za’, dvoje suzdržanih i 42 protiv. Bačić je uhićen u nedavnoj antikorupcijskoj akciji policije i Uskoka, a na teret mu se stavlja kazneno djelo trgovanja utjecajem.

OPTUŽENA TROJICA POLICAJCA
Presretačima zaustavljali vozače pa im skuplje naplaćivali kazne. Za manju kaznu tražili i besplatne mobitele
Dacia Sandero Stepway
ROBUSTAN I SVESTRAN
Avanturistički duh plus dobar roštilj jednako dan za pamćenje
  • strahimir:

    Nema šanse da bude neki normalan, dostojan Hrvat, opet će doći neka jugo bitanga kao što je bio galić, radman. baćić. Nema šanse jer HRT je jugosrpski, jer upravo naveden bitange su očlistile sav hrvatski kadar, ostalo samo nekoliko smokvinih ... prikaži još! listova. Dovoljno je pogledati kreatore i novinare centralnog dnevnika HTV-a

  • sisavac:

    e baš se mislim javiti! u ničemu se ne razlikujem od drugih kandidata, a ni bivših ravnatelja. nekad je bila prednost biti članom neke stranke, al danas je suprotno, mi, 'ničiji' kolo vodimo. sve drugo je diskriminacija, pogodovanje..