Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
talačka kriza

Objavili snimku talijanskih humanitarki koje preklinju za život

Otete talijanske humanitarke,Sirija
Foto: Youtube Screenshot
1/2
01.01.2015.
u 22:05

Djevojke iz Italije otete su početkom kolovoza u Siriji

Greta Ramelli (20) i Vanessa Marzullo (21) talijanske su humanitarke koje su otete početkom kolovoza u sirijskom gradu Alepu. Ondje su se uputile da bi pomagale tamošnjem stanovništvu, posebno djeci. Sve do danas njihove obitelji nisu bile sigurne jesu li žive, no skupina Jabhat al-Nusra koja je povezana s al-Qa'idom, objavila je snimku na YouTubeu u kojoj je potvrdila da ih drži zatočenima, javlja Telegraph.

Odjevene u crninu s velom na glavi, djevojke drže list papira na kojem je ispisan datum 17. prosinca. Poručuju da su im životi u opasnosti i da bi uskoro mogle biti pogubljene.

- Preklinjemo našu vladu i posrednike da nas do Božića vrate kući. Oni su odgovorni za naše živote - poručuju djevojke na snimci koja je tek danas dospjela u javnost. Mediji navode da su njihovi roditelji bili kritizirani u javnosti jer su im dopustili odlazak u Siriju, no obitelji tvrda kako su djevojke bile odlučne.

- Kada vam kćer kaže: ''Mama, u toj zemlji ubijaju djecu, moram otići tamo i pomoći im'', što da joj odgovorim' - kazala je Gretina majka Antonella Ramelli.

>>Papa Franjo: Neka Isus spasi brojnu djecu žrtve nasilja

>>Šokantne smjernice:.'Držite im mač nad vratom, nevjernika treba plašiti i poniziti'

Komentara 37

MO
mojski5
03:24 02.01.2015.

pa ja doista ne znam kako to otisle pomagati dijeci,kada cijeli zapad bas ih briga za to, cak i papa kaze *neka isus pomogne toj dijeci* a on zaboravi da dijece ima i u palestini,kao i u siriji i iraku ali nigde ne stradaju dijeca zapada,sve su to arapi,i doista ne znam zasto zapad ne siri *demokratiju* svuda isto,evo naprimjer i ove djevojke mogle su u palestinu,zasto bas sirija ?

LI
Livi
10:20 02.01.2015.

U ovoj ludnici od svijeta ne zna se tko pije a tko placa. Dok Italija svakodnevno spasava i prima tisuce izbjeglica, dotle "miroljubivi islam" i najfanaticniji "vjernici" koji uzvikuju "Allahu akbar" idu dotle da cak posalju brod bez posade punn ljudi prema nekoj talijanskoj obali. Nikad mi nije jasno zasto te "izjeglice" ne traze azil recimo u bogatim arapskim zemljama: Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu, Emiratima. Vjerujem da je to smisljeno i prikriveno osvajanje "trulog Zapada" koga treba unistiti.

RA
ranko75
23:48 01.01.2015.

Djevojke su smatrale da imaju obaveze prema tudjoj djeci, a nisu mislili da imaju obaveze prema svojim roditeljima.Ista primjedba je i za rezoniranje roditelja,koji im to nisu napomjenuli. Krivi su i jedni i drugi i puca po ledjima i jednih i drugih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije