Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10 ZAPOVIJEDI ISIL-a

Šokantne smjernice:.'Držite im mač nad vratom, nevjernika treba plašiti i poniziti'

ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL
06.12.2014.
u 13:00

“Širite Allahovu mudrost” – Islam treba usađivati od najranijih dana

Teroristička organizacija ISIL-a ne prestaje šokirati svjetsku javnost. Naime, na Twitteru objavila je deset džihadističkih zapovijedi koje trebaju biti smjernice svim njezinim istomišljenicima i pristašama diljem svijeta.

1. “Allahova riječ mora vladati svijetom” – ISIL-ova zastava nosi Allahove zapovijedi u svijet.

2. “Braniti muslimane od agresora i nevjernika” – Sve države koje sudjeluju u borbi protiv ISIL-a bit će meta terorističkih akcija.

3. “Nevjernike treba plašiti, poniziti i sramotiti” – Nemoćni taoci bit će prikazani vezani, s mačem pod vratom, a naposljetku odrubljene glave.

4. “Naša ideologija mora biti prisutna u svim muslimanskim zajednicama” – Muslimanska sunitska sekta jedina je ispravna, dok su svi ostali nevjernici, stoga su objavili rat šijitima, jezidima, druzima i kršćanima.

5. “Protivite se licemjerju” – Smatraju da su svi arapski i muslimanski lideri licemjerni, pogotovo kralj Saudijske Arabije Abdullah al-Saud.

6. “Oslobodite se od svih grijeha” – Svi koji žive u kalifatu moraju provoditi Allahove zakone; žena mora biti potpuno prekrivena, dok su kina, kazališta i ostale zabave potpuno zabranjeni.

7. “Budite mučenici na Allahovu putu” – Za njih je mučeništvo izvršenje samoubilačkih napada i ubojstava što više nevjernika.

8. “Zajednicu muslimana ujedinite u vjeri u Allaha” – Islam treba vladati svijetom, za sve druge nema mjesta ni kompromisa.

9. “Educirajte se za život prema islamskoj vjeri” – ISIL odbija integriranje muslimana u zapadnu civilizaciju.

10. “Širite Allahovu mudrost i savjete” – Doktrinu islama treba usađivati od najranijih dana.

>> ISIL vjerojatno posjeduje "prljavu" nuklearnu bombu

Komentara 11

Avatar tajar
tajar
13:18 06.12.2014.

Koji se to islamski svijet ograđuje, nisam primjetio.

DU
Deleted user
13:33 06.12.2014.

Nista se islamski svijet ne ograđuje,islam ce se nazalost kad tad prelit po Europi,ne silom,nisu tolko jaki,nego natalitetom!

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
13:51 06.12.2014.

Koliko galame je bilo od strane muslimana koji se navodno ograđuju od ovih bolesnika kad su u pitanju Palestinici. Od masovnih prosvjeda europskim metropolama gdje su palili i žarili do žestoke rekacije domaćih hr-muslimana u raznim proglasima. Ali nema veze, kad muslimani kreću u akciju onda nije to tako strašno. Ne treba zamjeriti što se masovno sjeku glave, progoni ljude i siluje. A i uođenje ovakvih demonskih zakona, a što sad? Problem je kad neke europske zemlje ne daju da se muslimanke fotkaju za osobnu kao ninja ratnice. Uuuu, to je problem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije