Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb

Objavili oglas za 'upoznavanje i masažu' pa uz prijetnje iznudili novac od zainteresiranih muškaraca

Zagreb: Masaža drvenim valjcima u kozmetičkom salonu Ksenija
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
16.09.2022.
u 14:53

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom odvjetništvu.

Zagrebačka je policija privela 41-godišnjeg muškarca i ženu za koje se sumnja da su s još dvije nepoznate muške osobe počinili dva kaznena djela razbojništva. Naime, krajem kolovoza ove godine objavili su oglas za upoznavanje i masažu, a od muškaraca koji su se javili potom su uz prijetnje fizičkim nasiljem iznudili veće količine novca. 
 
Objavljeni oglas nakon nekoliko dana je zainteresirao 25-godišnjaka koji je potom telefonski kontaktirao osumnjičenu te je po njenim uputama došao u kuću na području Peščenice. Ulaskom u kuću, 25-godišnjak je osumnjičenoj predao 700 kuna za dogovorenu uslugu da bi potom u sobu ušao osumnjičeni 41-godišnjak i dvojica zasad nepoznatih muškaraca koji su uz upućene prijetnje od oštećenog zatražili još novca. Upućene prijetnje su kod oštećenog izazvale strah i bojazan za vlastiti život te im je u konačnici predao još 1.500 kuna i napustio kuću.
 
Tu nije bio kraj protupravnog ponašanja osumnjičenih te je tako početkom rujna objavljeni oglas privukao pažnju 38-godišnjaka koji je također kontaktirao osumnjičenu i dogovorio način dolaska.

Po dogovoru, u kuću na području Peščenice, oštećenog je dovezao 41-godišnji osumnjičeni, a po ulasku u kuću oštećeni je 41-godišnjakinji predao 800 kuna za obećanu uslugu da bi u tom trenutku u prostoriju ušla zasad dva nepoznata muškarca koji su uz prijetnju čvrstim predmetima zatražili još novca koji im je u konačnici oštećeni predao u strahu za vlastiti život.
 
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 6.000 kuna, priopčili su iz PU zagrebačke.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom odvjetništvu.

VIDEO: Produžen istražni zatvor Franciškoviću, njegovi sljedbenici prosvjeduju ispred suda

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije