Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Objavili oglas: MUP kupuje pse svih pasmina

MUP od 60-tih godina prošlog stoljeća ima tradiciju obuke pasa, a prvi Centar na Policijskoj akademiji osnovan je 2002., otkad je školovano 190 pasa.
09. veljače 2018. u 12:55 3 komentara 1074 prikaza
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u petak na svojim internetskim stranicama oglas za kupovinu pasa svih pasmina ovisno o trenutnim potrebama MUP-a, na koji se mogu javiti vlasnici pasa i njihovi opunomoćenici.

Frida MEKSIKO Spasila više od 50 ljudi: Je li ovaj pas pravi super-junak?

Oglas je otvoren tijekom cijele kalendarske godine ili do ispunjenja godišnje kvote planirane kupovine pasa, a MUP njime traži mužjake i ženke u dobi od 12 do 36 mjeseci.

Prijave mogu podnijeti fizičke i pravne osobe, odnosno vlasnici pasa i njihovi opunomoćenici na adresu Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa u Aveniji Gojka Šuška 1, faksom na broj  01/24 26 497 i e-poštom na adresu: covdsp@mup.hr.

Informacije o načinu podnošenja prijava i plaćanju dostupne su u oglasu, a dodatne informacije moguće je dobiti radnim danom od 7,30 do 14,30 sati na brojeve: 01/24 26 371 i 01/24 26 317, objavio je MUP.

Krajem listopada 2017. u krugu Policijske akademije označen je početak rada Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa. Riječ je o projektu vrijednom 14,5 milijuna kuna, od kojih je Europska unija financirala 85 posto, a u sklopu kojeg su izgrađena četiri nova objekta, uključujući poligon za obuku.

Centar raspolaže s 48 smještajnih jedinica za pse, prostorijama za usvajanje mirisa, rastrčavanje, poligon za dresuru, sobama za smještaj vodiča i veterinarskom ambulantom, a izgrađen je s ciljem da postane regionalni centar u koji bi se osposobljavali vodiči i psi iz zemalja regije.

MUP od 60-tih godina prošlog stoljeća ima tradiciju obuke pasa, a prvi Centar na Policijskoj akademiji osnovan je 2002., otkad je školovano 190 pasa.

Pogledajte i galeriju: Lijepe, a opasne biljke

1 / 12
Glicinija - Svi su dijelovi biljke otrovni, a osobito mahune i sjemenke. Simptomi su trovanja povraćanje, proljev...
pas naJBOLJI PRIJATELJ Hrabar pas spasio troje djece od zmije otrovnice prevrnuli traktor doveo pomoć Pas spasio vlasnika koji je 10 sati bio zarobljen pod traktorom Čovjek i pas četveronožni prijatelj Pogledajte kako je pas spasio beskućniku život! Danas zaradi 40.000 kuna bez pol muke
Predsjednik Zoran Milanović
junak našeg doba
Piše Miljenko Jergović: Zoran Milanović, javnost bez medija
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
 • okvarbud:

  imam u ponudi dobrog psa,australijskog gonica buha.

 • Avatar babas
  babas:

  Zašto kupuju pse svih pasmina kad u skloništu za životinje dijele pse besplatno?

 • Vl jedi govna:

  Koja školska sprema se traži? Jel moraju bit timski igrači?