Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije samo u hrvatskoj

Objavila račun iz centra Beča: Pogledajte koliko košta ovaj cappuccino, cijena me 'izbila iz cipela'

Be?: Turisti posje?uju Belvedere Garden
He Canling/XINHUA
08.07.2023.
u 22:46

Rastu cijene stanarine i hrane, ali i cijene u gastronomiji

Posjetiteljica kafića šokirana je cijenom cappuccina u kafiću u 1. okrugu u Beču. Iznenadila se, kaže, kada je dobila račun. Cappuccino je koštao 6,90 eura. "Cijena me izbila iz cipela", kaže. "Poslužuje se u šalici koja odgovara espresso macchiatu", dodala je.

Inflacija se posljednjih mjeseci nije osjetno smanjila. Rastu cijene stanarine i hrane, ali i cijene u gastronomiji. Kako stoji na stranici poznatog kafića, cappuccino je tamo nekada koštao 5,50 eura. Nedavno je stopa inflacije u travnju u cijeloj Austriji iznosila 9,7 posto, piše Fenix Magazin.

Ovih dana sve je više dojava ogorčenih turista koji ljetuju na hrvatskoj obali. Cijene su im, kažu, visoke. Šalju račune za kave, sladoled... No, inflacija je visoka svuda, cijene brojnih usluga rastu, kako u Hrvatskoj tako i u ostalim europskim gradovima.

Video: Austrijanku šokirale cijene pizze na Jadranu: 'Pa to je skuplje od Austrije!'

Ključne riječi

Komentara 27

DU
Deleted user
07:20 09.07.2023.

Iritira me činjenica kako u svakom naslovu ili podnaslovu mora bi Hrvatska u negativnom kontekstu.

Avatar skandalist
skandalist
23:27 08.07.2023.

Pa nema krize - ali prostora za kukanje se mora imati. Nije bitna cijena zapravo, bitno da se nad cijenom može kukati...

EZ
ezer
23:01 08.07.2023.

Cijene su takve kakve jesu kome je skupo neće kupiti. Gledajući pune kafiće i trgovačke centre kriza nas još nije dodirnula.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije