Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanka Opačić:

'Obiteljski zakon pao je na osobnim taštinama. Neću podnijeti ostavku'

Milanka Opačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.01.2015.
u 17:59

Milanka Opačić kazala je da su Obiteljski zakon pisali stručnjaci, ali ne oni koji su mislili da su "Bogom dani" za pisanje tog zakona

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić kazala je u HRT-ovoj emisiji Hrvatska uživo da neće podnijeti ostavku nakon što je Ustavni sud suspendirao cijeli Obiteljski zakon.

Na odstupanje s funkcije pozvao ju je oporbeni HDZ.  – Potpuno je legitimno da oporba traži ostavku. No, dokle god imam parlamentarnu većinu, ja ću biti ministrica. Ne razmišljam o ostavci jer je ovo dobar zakon – rekla je ministrica Milanka Opačić te dodala kako su Obiteljski zakon pisali stručnjaci, ali ne oni koji su mislili da su "Bogom dani" za pisanje tog zakona.

"Ovaj zakon pisala je struka"

– Samo zato što je bila u drugoj radnoj skupini, profesorica Hrabar sa zagrebačkog Pravnog fakulteta rekla je da će sve učiniti da ovaj zakon sruši – požalila se ministrica Opačić te dodala kako je "Obiteljski zakon pao na osobnim taštinama".  

– Ovaj zakon pisala je struka, a ja sam politička osoba na čelu Ministarstva koja je branila taj zakon i branit ću ga i dalje – jasna je bila potpredsjednica Vlade. Smatra da je Ustavni sud ovom odlukom poslao poruku građanima da "štancaju ustavne tužbe" nakon čega će oni "zakon staviti pod suspenziju".

>>Stručnjaci: Obiteljski zakon treba ukinuti!

>>To što Milanović nije čestitao na pobjedi Grabar-Kitarović pitanje je kućnog odgoja

>>Zakon diskriminira rastavljene očeve i djecu im pretvara isključivo u financijsku obvezu

Komentara 61

Avatar abakus
abakus
18:35 14.01.2015.

Slušao sam je baš maločas u emisiji Hrvatska uživo. Ona nije normalna. Niz relevantnih stručnjaka, od kojih su neki potpuno suprotnih ideoloških stavova, uputio je čitav niz primijedbi na taj zakon, Ustavni sud na preko 300 stranica obrazložio je vrlo detaljno i argumentirano zašto ga suspendira... ali ona mrtva hladna izjavljuje da je zakon u redu i da je srušen zbog "osobnih taština"... Jednostavno ne mogu vjerovati kakvim se osobama Milanović okružio u toj svojoj po sve nas kobnoj vladi. To je jedan nevjerojatan spoj teških ego-tripova kombiniranih s neznanjem, lijenošću, nesposobnošću i manjkom elementarnog kućnog odgoja. Gđo. Opačić, ako vam čitav niz stručnjaka već mjesecima govori da zakon ne valja, ako ste i sami svjesni čonjenice da je u pojedinim dijelovima protuustavan, pa POPRAVITE GA onda ili ga povucite, zaboga, stoput je bolje priznati pogrešku nego takav zakon silom gurati u praksu i onda se ljutiti kad ga Ustavni sud sruši! Ali ne, ne možeš ti to objasniti Milanovićevom arogantnom, samodostatnom, bezobraznom kadru nesposobnjakovića. U konačnici, u jednom je ipka u pravu: Taj je zakon zaista pao na osobnoj taštini. Opačićkinoj.

BA
bakulušić
18:08 14.01.2015.

Pa neka ostavku podnese Ustavni sud. Zašto Vladi remete zimski san.

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
18:10 14.01.2015.

Ma koja BRE struka, struku ste čim ste zauzeli stolice u Saboru najurili što dalje od problematike koju niste sposobni riješiti , jedan pak ste pozamašan dio struke prisili da ode u svijet bijeli trbuhom za kruhom......................................... Crveni pentagram (crvena petokraka) - Znak Sotone i Pakla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije