Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA TRAGEDIJA

VIDEO Stravični prizori na mjestu nesreće u kojoj su život izgubile dvije djevojčice

Mjesto nesreće
Foto: Frane Šarić
1/12
18.08.2020.
u 10:47

- Curice su im bile jedina djeca. Strašno je to što se dogodilo. Prekrasna obitelj, prekrasne djevojčice. Viđala sam ih, a sad ih nema - rekla nam je susjeda stradalih djevojčica.

U stravičnoj prometnoj nesreći kod Obrovca u ponedjeljak u 18.30 sati poginule su dvije sestre, djevojčice u dobi od pet i devet godina. Tragediju u kojoj su teške tjelesne ozljede zadobili i njihov 49-godišnji otac i njihova devetogodišnja prijateljica skrivo je 66-godišnji vozač Fiat Punto zagrebačkih registarskih oznaka koji im je oduzeo prednost na raskrižju Obrovca i stare ceste za Sveti Rok.

- U ponedjeljak oko 18,30 sati na državnoj cesti D 54 ( Maslenica – Zaton Obrovački) dogodila se prometna nesreća s dvije poginule osobe. Prema rezultatima očevida koji je poduzet u suradnji s županijskim državnim odvjetnikom, nesreća se dogodila kada 66-godišnji vozač osobnog vozila marke Fiat (ZG), krećući se dionicom ceste D-547 iz smjera Obrovca u smjeru Sv.Roka, dolaskom do križanja s cestom D-54 nije propustio vozila s prednošću prolaska, kojom prilikom dolazi do sudara s osobnim vozilom marke Audi (ZD), kojim je upravljao 49-godišnji vozač, a koje se kretalo iz smjera Maslenice u smjeru Zatona Obrovački. Nakon sudara osobno vozilo zadarskih registracijskih oznaka se prevrće na krov i udara u betonsko postolje rampe.

FOTO Automobili koji su sudjelovali u nesreći

Mjesto nesreće
1/8

U prometnoj nesreći smrtno su stradali putnici iz osobnog vozila Audi-ja, dvoje djece u dobi od 5 i 9 godina, dok su 49-godišnji vozač i putnik – dijete, kolima HMP-i prevezeni u Opću bolnicu Zadra na pružanje liječničke pomoći, gdje su im konstatirane teške tjelesne ozljede. U vremenu od 19,40 do 01,10 sati navedena dionica D-54 bila je zatvorena za sav promet. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjim vozačem osobnog vozila - Fiata zbog izazivanja prometne nesreće s smrtnom posljedicom - istakli su iz zadarske policije u utorak ujutro.

Iz Dorh-a su nam noć ranije istakli kako su zatražili prometno vještačenje, i da je utvrđeno da je 66-godišnjak skrivio nesreću u kojoj su poginule dvije djevojčice koje su se s ocem i prijateljicom vraćale s kupanja. Denis Sokol zamjenik županijskog državnog odvjetnika nam je rekao kako će se utvrđivati i brzina automobila. Liječnici zadarske bolnice jučer su nam rekli kako su otac stradalih djevojčica koji ima frakture i devetogodišnja djevojčica teško ozlijeđeni, ali stabilno.

- Ostaju do daljnjeg kod nas - rekao nam je Edi Karuc zamjenik ravnatelja zadarske opće.

 

U Gračacu odakle su stradale djevojčice i jučer su bili šokirani tragedijom. Ispred kuće stradalih djevojčica u dugoj ulici u Gračacu su bila parkirana dva vozila.

- Nemojte kod njih ići. Užasna je to bol za obitelj. Curice su im bile jedina djeca. Strašno je to što se dogodilo. Vodio ih je navodno otac na kupanje, najvjerojatnije u Maslenicu gdje se mi iz Gračaca uvijek kupamo. I eto vidite kako se dogodila tragedija u trenutku. Prekrasna obitelj, prekrasne djevojčice. Viđala sam ih, a sad ih nema - rekla nam je susjeda stradalih djevojčica.

- Čuli smo da je otac izbjegavao sudar i da mu je drugi auto izletio ispred njega i da je zato izgubio nadzor nad vozilom nakon sto su se dotakli autom. Njegove djevojčice su poginule, a njihova prijateljica koju je vozio na kupanje i on su ostali živi ali s posljedicama za cijeli život - rekli su nam u Gračacu.

Razgovarali smo telefonski s bratom oca poginulih djevojčica koji nas je zamolio da ih ne posjećujemo. - Strašna je to tragedija. Sad sam se vratio s puta. Djed i baka još ni ne znaju. Nemojte teško mi je - rekao nam je.

I otac preživjele djevojčice nije htio puno govoriti. - Molim vas nemojte me ništa pitati. Teško mi je - rekao nam je.

U Gračacu su jučer redom pitali je li istinita informacija da je automobil nakon sudara se prevrtao i pedesetak metara prije nego sto je udario u betonski stup i metalnu ogradu. Prizori s mjesta tragedije koje dok vidjeli su uistinu stravični. Tragovi krvi u utorak ujutro još su bili vidljivi, a svuda okolo bile su razbacane osobne stvari stradalih djevojčica. Ispod i uz cestu još prijepodne u utorak su ostali dijelovi potpuno smrskanog automobila, kojeg su vatrogasci morali rezati da bi došli do stradalih djevojčica. Stravična tragedija i smrt malih djevojčica u dobi od pet i devet godina šokirala je cijelu Hrvatsku.

 

 

Ključne riječi

Komentara 49

Avatar Dara iz Jasenovca
Dara iz Jasenovca
11:21 18.08.2020.

Jadna djeca,pokoj im duši.

Avatar Golum
Golum
11:27 18.08.2020.

Dvoje im djece pogine i vi ih idete zvati da daju izjavu? Vi ste za spakovat u ludaru na jedno 5 godina da dobro razmislite o svojim postupcima....ljudi bez morala!

Avatar Damating
Damating
10:56 18.08.2020.

Vi ste "kontaktirali", lešinari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije