Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDA

Obitelj nezadovoljna sudskom odlukom: Ubojica našeg Milana dobio je samo 7 mjeseci zatvora

Obitelj Petrlić
Foto: Hrvoje Šlabek
20.03.2015.
u 22:10

Njihova supruga i oca iz nehaja je u krivolovu usmrtio prijatelj – pucao je u sjenu misleći da je riječ o divljači

– Samo sedam mjeseci? Pa toliko je nedavno dobio čovjek iz sela kod kojega su našli oružje. Za gram marihuane ljude pošalju u zatvor na dvije godine – nezadovoljni su Nedeljka Petrlić i njezina djeca Miroslav Petrlić te Mirjana Pintić prvostupanjskom presudom Općinskog suda u Koprivnici protiv Milana Crnčića koji je ubio njihova supruga i oca Milana Petrlića.

Psihijatrijsko liječenje

Ubojstvo iz svjesnog nehaja, kako je okvalificirano u presudi, dogodilo se 13. siječnja prošle godine oko 22 sata u blizini Apatovca za vrijeme dok su dvojica Milana, prijatelji od djetinjstva, bila u krivolovu na divlje svinje, ne znajući jedan za drugoga. Vidjevši s brijega na udaljenosti između 60 i 100 metara sjenu u grmlju, Crnčić je zapucao jer je mislio da se radi o divljači i prostrijelio Petrlića kroz prsa. Smrt je bila trenutačna.

Krivolov je uobičajena stvar u potkalničkom kraju. Mještani tvrde kako nema drugog načina da obrane svoja kukuruzišta od divljih svinja – ako i ishode odštetu, ona će biti mizerna.

Jednodnevno suđenje održano je 27. siječnja ove godine. Crnčić se pokajao i kazao kako se nakon tragičnog događaja liječi kod psihijatra, kao i njegova supruga. S Petrlićima su oduvijek bili dobri i strahovita tragedija sve ih je potresla. Sud ga je osudio na 15 mjeseci zatvora, od čega bi iza rešetaka morao provesti sedam mjeseci, a ostatak od osam mjeseci odnosi se na uvjetnu kaznu uz rok kušnje od tri godine.

Odštetni zahtjev Petrlićeve supruge i djece u iznosu od 650.000 kuna sud je odbio i uputio ih da odštetu zbog smrti supruga i oca potraže u građanskoj parnici.

– Državno odvjetništvo od početka je zauzelo blagi stav prema Crnčiću. 
Zatražili su samo 18 mjeseci zatvora. Dali smo prigovor na to i dobili odgovor da će provesti nadzor, ali o tome nema informacija. Kazna za ubojstvo je preblaga, a mi se kao obitelj na nju uopće ne možemo žaliti – kažu Nedeljka i djeca.

Smatraju i da im je sud trebao dodijeliti odštetu jer nakon smrti Milana, koji je bio nositelj njihova OPG-a, sin više ne može imati posao jer je morao preuzeti brigu o gospodarstvu.

A mi nismo potreseni?

– Najviše nas boli što je Crnčić na sudu tvrdio kako mu je žao i da nam želi pomoći, ali sve je učinio suprotno. Evo, ugasio je svoj OPG, zemlju i krave prepisao na majku, a strojeve na kćer. Sud je uzeo u obzir da su svi oni potreseni zbog ubojstva, a što s nama, mi nismo? – nezadovoljni su Petrlići.

Pokušali smo stupiti u kontakt i s Milanom Crnčićem, ali on nije želio razgovarati. Od Državnoga odvjetništva danas nismo uspjeli doznati hoće li podnijeti žalbu na presudu. 

>> Štrkalj se ne smatra krivim za ubojstvo susjeda čekićem 

>> Sudac naložio rekonstrukciju pokušaja ubojstva u Zamladincu 

>> Znate li koji je najsigurniji grad u Hrvatskoj?

Komentara 46

DU
Deleted user
00:14 21.03.2015.

uopće ne razumijem kako ne dobije barem recimo 7 godina zato što je bio u krivolovu s nabijenom puškom i pucao naokolo - makar i da nikog nije ubio. jesu li to naši suci uveli novi standard, s lovačkom puškomkom možeš pucati gdje god poželiš, sve dok nekog ne ubiješ, a kad nekog ubiješ, onda dobivaš 7 mjeseci? ima li išta na svijetu perverznije od logike naših sudaca? je li ih josipović na faksu učio logici? koliko bi ubojica dobio da su kod njega našli cd s glazbom na koju nije plaćen zamp?

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
22:24 20.03.2015.

Žalim zbog smrti i uvjeren sam da im je teško. Međutim, sa ovdje u članku iznesenim činjenicama, ubojicom iz nehata bili su u dobrim odnosima..... oba su bili u krivolovu.... Zanima me koja je razlika u ovome nehatu i onome da se ovo dogodilo dok su se npr vraćali pijani sa lovačke veselice i da je poginuo u prometnoj ? Nadalje, ne mogu se oteti dojmu i proizlazi da bi im taj gubitak bio puno 'podnošljiviji' da su dobili 650.000 kn odštete nego da krivac provede 10 godina u zatvoru. Dakle, možda će zvučati ružno, ali ispada da ako već nisu uspjeli unovčiti, onda nek' krivac trune u zatvoru. Jadno.... i ne znam čime je ova malograđanština uopće zaslužilo mjesto u Večernjaku ?

Avatar Mona-Mo
Mona-Mo
22:40 20.03.2015.

A šta bi oni sad?! Pokoj mu duši, a prijatelju ne treba veća kazna od ovoga što se dogodilo. Zar bi se njihova nesreća i tuga umanjile kada bi njega još više kaznile?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije