Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
E, DA SU PRIJE ZNALI...

Obitelj dala na prodaju stare skulpture iz vrta, šokirala se kada je doznala o čemu je riječ

sfinga
Pixabay
12.10.2021.
u 09:28

Britanska obitelj u vrtu je imala stare sfinge, no mislili su da se radi o replikama iz 18. ili 19. stoljeća. Kada su ih stavili na prodaju, otkrili su nešto iznenađujuće

Jednoj britanskoj obitelji doslovno su se preko noći ostvarili snovi. Iako su cijelo vrijeme bili uvjereni kako posjeduju kopije dviju kamenih sfingi, ispostavilo se da je riječ o drevnim egipatskim artefaktima vrijednima više od 240 tisuća funti.

Obitelj ih je dala procijeniti kako bi ih se riješila vjerujući da je riječ o replikama iz 18. ili 19. stoljeća pa se nadala da će na njima nešto zaraditi.

Malo je reći da su ostali u šoku kada su doznali da je riječ o skulpturama starima čak 5000 godina.

Iako su u prilično lošem stanju, i dalje su vrlo vrijedne pa su završile na aukciji u engleskom Sudburyju, piše Metro.

– Kontaktirala nas je obitelj koja se selila iz stare kuće i htjela se riješiti skulptura iz njihova vrta jer im se nisu uklapale u novu kuću. Bile su u dosta lošem stanju, a prijašnji vlasnici sami su ih popravljali. Nismo znali koja je njihova vrijednost dok nije započela aukcija. Počeli smo s 200 funti, trebalo nam je samo 15 minuta da ih prodamo, a cijena im je jako brzo rasla – rekao je James Mander iz aukcijske kuće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije