Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlatna plaketa

Obilježeno 20 godina djelovanja Vijeća veleučilišta i visokih škola RH

Foto: Vijeće veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske
1/5
16.05.2022.
u 13:34

Na svečanoj sjednici Vijeća Veleučilišta, između ostalog dodijeljena su priznanja i nagrade organizacijama i pojedincima koji su sustavno pridonosili razvoju veleučilišta, visokih škola i stručnih studija u Republici Hrvatskoj

Vijeće veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske, važno tijelo u hrvatskom sustavu visokog obrazovanja, koje čini ukupno 34 visoka učilišta; veleučilišta i visokih škola, bez ikakve dvojbe podržalo je nove izmjene Zakona o visokom obrazovanju. Štoviše novi Zakon smatraju nužnim i važnim, poručili su tako na održanoj svečanoj sjednici Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu koja se održala povodom 20 godina djelovanja ovog tijela u hrvatskoj akademskoj zajednici.

- Cijeli svijet je u potrazi za talentima jer gospodarski modeli danas najviše ovise o znanju i ljudima. Stručni studiji koji veleučilišta i visoke škole u Hrvatskoj izvode više od 20 godina, a koji inzistiraju na konkretnim vještinama i pripremi studenata za tržište rada nužni su hrvatskom društvu. Vijeće podržava reformske procese u visokom obrazovanju te prijedlog novog Zakona o visokom obrazovanju i znanosti, prije svega jer prepoznaje vrijednost stručnih studija za akademsku zajednicu i hrvatsko gospodarstvo. - poručio je Damir Jugo, predsjednik Vijeća veleučilišta i visokih škola.

Foto: Vijeće veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske

Na svečanoj sjednici Vijeća Veleučilišta, između ostalog dodijeljena su priznanja i nagrade organizacijama i pojedincima koji su sustavno pridonosili razvoju veleučilišta, visokih škola i stručnih studija u Republici Hrvatskoj. Najviše priznanje, Zlatna plaketa Vijeća dodijeljena je Vladi Republike Hrvatske za trajan doprinos razvoju veleučilišta, visokih škola i stručnih studija u Hrvatskoj, a zbog donošenja Zakona o hrvatskom kvalifikacijskom okviru 2021. godine koji je izjednačio vrijednost stručnih i sveučilišnih studija te ih povezao na identične razine Europskog kvalifikacijskog okvira. Zlatnu plaketu Vijeća je u ime Vlade Republike Hrvatske preuzeo ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

- U vremenu kada se svjetsko i hrvatsko gospodarstvo susreću s velikim izazovima, do izražaja još više dolazi važnost kontinuiranog ulaganja u visoko obrazovanje. Stručni studiji u Hrvatskoj našim mladima omogućavaju razvoj kvalitetnih znanja, vještina i kompetencija potrebnih za uključivanje u tržište rada - kazao je Fuchs.

Foto: Vijeće veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske

Povelje Vijeća za doprinos razvoju stručnih studija primili su i Zdravstveno veleučilište u Zagrebu, Mirko Butković, prvi rektor i jedan od osnivača Veleučilišta u Karlovcu te Marko Jelić, župan Šibensko-kninske županije i bivši predsjednik Vijeća veleučilišta i visokih škola. Priznanjem Vijeća za doprinos razvoju stručne i nastavne djelatnosti nagrađen je Dragan Zlatović, profesor visoke škole Veleučilišta u Šibeniku.

VIDEO Grlić Radman o ratifikaciji ulaska Finske i Švedske

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije