Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO RUHO

Studenti i učenici uzeli kistove u ruke i pokazali kako se voli svoj grad

Uređivanje dječjeg igrališta na Vijencu Ivana Meštrovića u Osijeku
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
1/6
09.05.2022.
u 12:26

Unikom, učenici Ugostiteljsko turističke škole Osijek i studenti Odjela za biologiju Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku pokazali su kako se voli svoj grad i zajedničkim naporom uredili dječje igralište na Vijencu Ivana Meštrovića u Osijeku

Najveći ekološki projekt u Hrvatskoj, Rezolucija Zemlja, u travnju je rezultirao mnogobrojnim akcijama u kojima u građani zasukali rukave, uzeli rukavice i počistili

Međutim, ekologija ne uključuje samo sakupljanje otpada, dapače, ona nas uči kako da ne dođe do toga da moramo skupljati otpad iz prirode gdje definitivno ne pripada. Važno je usvojiti “zelene navike” pomoću kojih ćemo svaki dan malim koracima činiti našu zemlju boljim mjestom.

Jedna od takvih akcija dogodila se i u Osijeku, gdje su zajedničkim snagama učenici Ugostiteljsko turističke škole Osijek i studenti Odjela za biologiju Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku uzeli kistove u svoje ruke i dali svoj doprinos uljepšavanju vizure Osijeka. Ovi mladi volonteri su, uz pomoć djelatnika Unikoma, u jedno popodne pobojali i dali novi sjaj dječjem igralištu na Vijencu Ivana Meštrovića u Osijeku i na taj način potvrdili da sudjelovanjem u najvećem ekološkom projektu je najbolje započeti čišćenjem ispred svog praga.

Unikom je osiguirao eko boje i sve potrebno za uređenje parka
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell

Unikom je osigurao eko boje, zaštitnu opremu i osvježenje za sve volontere koji su sudjelovali u akciji, a učenici i studenti su bili pod budnim okom svojih mentorica koji također nisu sjedili i gledali kako drugi rade, već su se primili kistova i zajedno s učenicima ličili dječje igralište. Ljiljana Krstin s Odjela za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku naglasila je da su se studenti rado odazvali akciji te da su i prošle godine sudjelovali u sličnim akcijama.

Učenike Ugostiteljsko turističke škole Osijek pratila je profesorica Ksenija Kesegi-Krstin koja je poručila da je njihova škola članica međunarodne organizacije eko škola i da se uvijek rado uključuju u aktivnosti lokalne zajednice, pogotovo kada je riječ o uređenju okoliša i smanjenju otpada.

Radovi su protekli u dobroj atmosferi
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell

Tatjana Elez iz Unikoma pojasnila je kako su se, za razliku od uobičajenih akcija čišćenja divljih deponija, ovaj put odlučili organizirati bojanje dječjeg igrališta kako bi mladima pružili jedno edukativno iskustvo i da pokažu kako neki mladi pojedinci možda uništavaju parkove neodgovornim ponašanjem, no da u Osijeku ima puno više onih mladih koji vole svoj grad i žele ga urediti da oni najmlađi mogu bezbrižno uživati.

A kako je bilo u Osijeku, pogledajte u video.

Sadržaj nastao u suradnji s Unikomom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije