Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Obilježena obljetnica smrti general bojnika Blage Zadre

'Bio je častan i pošten čovjek koji je bio na raspolaganju domovini i koji je pokazao kako se ona ljubi, brani i gine', rekao je Tomislav Zadro sin Blage Zadre
16. listopada 2017. u 12:44 15 komentara 1225 prikaza
Obilježena obljetnica smrti general bojnika Blage Zadre
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/4

Polaganjem vijenaca na grobnom mjestu gdje je pokopan na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, a potom  prigodnim programom na Trpinjskoj cesti danas je obilježena obljetnica smrti general bojnika Blage Zadre.

Domovinski rat POSLJEDICE RATA Ivan Žilić: Žene koje su u Domovinskom ratu bile prognane lošijeg su zdravlja

- Blago nije zaboravljen i hvala svima na tome. O njemu je puno toga rečeno i izgovoreno ali koliko god da je izgovoreno malo je rečeno koliko su oni dali za Hrvatsku. Blago je prije svega bio čovjek koji nije mrzio nikoga, pomagao je uvijek. Bio je častan i pošten čovjek koji je bio na raspolaganju domovini i koji je pokazao kako se ona ljubi, brani i gine - rekao je Tomislav Zadro sin Blage Zadre.

Dodao je i kako je pet mjeseci poslije na Kupresu poginuo i sin Robert Zadro kao i da je to očigledno bila cijena obitelji Zadro za domovinu koju bi platili opet kada bi morali.

- Zadovoljan sam kako Hrvatska danas izgleda i kakvu su je stvorili Blago Zadro i ostali branitelji. Oni su dali svoje živote za nju, a mi moramo nastaviti raditi da ona bude još bolja - istaknuo je Tomislav Zadro.

Savjetnik za branitelje vukovarskog gradonačelnika Tomislav Josić rekao je kako je o Blagi Zadri sve već rečeno kao i da je njegova smrt bila početak kraja obrane Vukovara.

- O Blagi je sve već rečeno. Kako sreće da je više takvih ljudi. On je od običnog čovjeka postao veliki ratnik. Treba ga zauvijek pamtiti - rekao je Josić.

Obljetnici je nazočio i ministar branitelja u Vladi RH Tomo Medved koji je rekao kako je Zadro dao ogroman doprinos u obrani Vukovara i Hrvatske. Polaganjem vijenaca istoga dana obilježena je i obljetnica pogibije bojnika Alfreda Hilla koji je bio prvi zapovjednik Vojne policije u 204. Vukovarskoj brigadi.

predrag matić VUKOVAR Predrag Matić: Blago Zadro blago je cijele Hrvatske Široki Brijeg - Cibalia Ćorluka igrač turnira Široki Brijeg osvojio memorijal Blage Zadre u Vukovaru Kolinda Grabar-Kitarović POČASTI Predsjednica posmrtno odlikovala poginuloga hrvatskog branitelja Branka Zemljariča
'Mali' nametnik
Ulazeći u automobil primijetila je nešto neobično u vratima: Kada je shvatila o čemu se radi, preuzeo ju je strah
Digitalizacija
Modernizacija potrošačkog iskustva
Papir je prošlost, stiže era aplikacija
  • kruti190:

    pokoj duši HEROJU vukovara!!!!

  • taxiico:

    Blago je hrvatski junak. Kada nije bilo zolja megafonom je odbio srpske tenkove. Hrabro je naredio da se gađaju avioni i Luka Andrijanić pogađa prva dva. Hrabar a jednostavan vodio je svoje vojnike svaki dan u pobjedu. Na njegovoj Trpinjskoj ... prikaži još! je bilo groblje srpskih tenkova a i groblje srpskih planova o osvajanju hrvatskog Vukovara za dva dana

  • trolokva:

    RIP junacino. ZDS