Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor na napade

Obersnel poziva nadležne da pročešljaju svu dokumentaciju

\'za unutrasnju....03.03.2010. rijeka.....gradonacelnik rijeke vojko obersnel Photo: Goran Kovacic/PIXSELL\'
Goran Kovačić/PIXSELL
28.01.2011.
u 14:39

Planovi su da bi gradnja autobusnog kolodvora mogla početi u drugoj polovici 2011., kazao je Obersnel i tako odgovorio na prozivku HDZ-a o još uvijek nerealiziranoj gradskoj "top-temi"

Gradonačelnik Vojko Obersnel danas je na svojoj redovitoj konferenciji za novinare komentirao napade o nenamjenskom trošenju novca u Gradu Rijeci, koje posljednje vrijeme stižu iz redova HDZ-a. Javno je pozvao nadležne institucije da ispitaju dokumentaciju za gradnju bazenskog kompleksa na Kantridi i Sportskog centra Zamet.

– Grad Rijeka je glavna tema u toj tvornici laži koja radi u tri smjene – kazao je Obersnel te preporučio premijerki Kosor da umjesto slijepog vjerovanja krivim informacijama pročita nalaz Državne revizije. A obavljena revizija pokazala je da je u većini gradova problem nenamjensko trošenje novca od komunalne naknade za druge djelatnosti. Obersnel pak drži da je problem za takvo stanje u zakonima, koje bi trebalo mijenjati i omogućiti da se novac od komunalne naknade troši i za druge namjene. Od 261 jedinice lokalne samouprave, uvjetno mišljenje revizora dobilo je njih 247, tri su dobile nepovoljno mišljenje, dok je njih 11 dobilo bezuvjetno mišljenje. Uvjetno mišljenje dobila je i Rijeka. Gradonačelnik Obersnel ističe da su uvjetno mišljenje revizora dobila gotovo sva ministarstva, Fond za zaštitu okoliša, Carinska uprava, HZZO i pita –  trebaju li za to odgovarati čelni ljudi tih institucija. Odbacio je i napade zbog novog autobusnog kolodvora. Naime, upravo je HDZ spomenuo novi kolodvor kao “top-temu” o kojoj se govori samo za trajanja izbornih kampanja.

Grad Rijeka zatvara financijsku konstrukciju za gradnju autobusnog kolodvora, planovi su da bi gradnja mogla početi u drugoj polovici 2011., kazao je Obersnel, nakon što se na natječaju odabere partner s kojim bi se projekt ostvario po modelu javno-privatnog partnerstva. Riječani bi se tako, kako najavljuje riječki gradonačelnik, novim kolodvorom i svim popratnim sadržajima mogli koristiti 2014. godine.

Ključne riječi

Komentara 2

SA
Savjest
18:29 28.01.2011.

U Zagrebu se komunalna naknada troši i za «izvedbe» ulica koje «ne odgovaraju uvjetima sigurnog odvijanja prometa», ali tako da se uplaćene komunalne naknade rasprše po velikom broju ulica, odnosno da se trošenje naknade učini netransparentnim što onda daje sliku da novca nema pa se ulice ne mogu ni «izvoditi» te ostaju kakve jesu, ili se, uz malo sreće izvrši «pojačano održavanje» takvih ulica što je eufemizam za takvo proširivanje koje će se obaviti na mjestima gdje vlasnici parcela uz ulicu ne traže naknadu za dio parcele koji ulazi u širinu (koridor) ulice. Takva ulica promjenjive širine tek postaje opasna za odvijanje prometa pogotovo ako na neproširenim dijelovima nema nogostupa. Gospodin Obersnel se očito upustio u izgradnju autobusnog kolodvora, što ne spada u zakonom određene komunalne djelatnosti koje se financiraju od komunalnih naknada te traži naknadnu promjenu Zakona o komunalnom gospodarstvu. Bilo bi bolje i za Rijeku i za državu da se najprije promijenio Zakon pa ga ne bi trebalo kršiti. Ovako i centralna i lokalna država stalno su unedostaku novaca te traže nenamjensko trošenje koje na kraju krajeva vodi u korupciju, a korupcija u totalan manjak financijskih sredstava. No, čini se da to i jednoj i drugoj administraciji odgovara, jer što propisi manje sputavaju, to je njihova vlast veća, a odgovornost manja. Nažalost po sve nas zakoni se mogu naštimavati, a može se raditi i bez zakona, ali uspjeh ili neuspjeh vođenja jednog grada vidi se samo ako se dobro gospodari, a ne ako se traže načini oslobađanja od odgovornosti!

DE
demokršćanin
21:20 28.01.2011.

ČEŠLJANJE! Prisjetimo se LINIĆA i njegovih,blago rečeno kriminalnih nestašluka po Rijeci.Prisjetimo se svih onih prijava podnešenih protiv njega.Prisjetimo se sticanja mnogih poslovnih prostora po Gradu Rijeci.Prisjetimo se Vrhovnika, njegovog,a i prijatelja njegovog SDP-a.Kada je potrebno češljati,pročešljati treba sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije