Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvao ga veleposlanik

Obersnel: Nisam siguran da sam krivo razumio Erjavca

vojko obersnel (1)
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/4
19.01.2013.
u 20:20

- I dalje ostaje činjenica da je uvjet koji se stavlja pred Hrvatsku da povuče tužbu za slučaj Ljubljanske banke, tako da nisam siguran da se nismo dobro razumjeli - rekao nam je Obersnel.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u razgovoru za portal Večernjeg lista je potvrdio da ga je danas zvao slovenski veleposlanik u Hrvatskoj Vojko Volk te mu objašnjavao što je u biti rekao slovenski ministar vanjskih poslova Karlo Erjavec kada je izjavio da "Hrvatska možda nikada neće u EU".

- Da, zvao me je, čuli smo se. Ja sam mu objasnio da nisam mislio ozbiljno kada sam napisao to što sam napisao, ali da je to bio način da skrenem pažnju na neprimjerene izjave ministra Erjavca - kazao nam je Obersnel. Dodao nam je da mu je Volk rekao da su izjave ministra Erjavca krivo prenesene i da je on zapravo izrazio zabrinutost za Hrvatsku.

"Nisam siguran da se nismo dobro razumjeli"

- Ali mislim i dalje ostaje činjenica da je uvjet koji se stavlja pred Hrvatsku da povuče tužbu za slučaj Ljubljanske banke, tako da nisam siguran da se nismo dobro razumjeli - rekao nam je Obersnel. - Ne očekujem da će nam blokirati ulazak u EU, ali i dalje smatram da bi predstavnici slovenske Vlade morali promijeniti svoju retoriku kada je u pitanju odnos prema Hrvatskoj - zaključio je Obersnel.

Slovensko veleposlanstvo u Zagrebu je u popodnevnim satima poslalo novo priopćenje u kojem su naveli da je veleposlanik Vojko Volk telefonski zvao Obersnela.

"Veleposlanik Volk tom prigodom gradonačelniku Rijeke objasnio je što je ministar vanjskih poslova Republike Slovenije Karl Erjavec uistinu rekao prilikom nastupa u emisiji "Pogledi Slovenije", naročito to da će učiniti sve da se pronađe rješenje za problem Ljubljanske banke u Hrvatskoj i što prije ratificira pristupni ugovor za ulazak Hrvatske u Europsku uniju", piše u priopćenju veleposlanstva te se dodaje da je Volk Obersnelu objasnio da nije bilo nikakvih prijetnji, "nego obrnuto".

"Obersnel se zahvalio na objašnjenju"

"Gradonačelnik Obersnel se veleposlaniku Volku zahvalio za poziv i objašnjenje", pišu iz slovenskog veleposlanstva i dodaju da je Obersnel "rekao da i sam sa svojom izjavom na twitteru nije mislio tako kako je bilo napisano i objavljeno".

"Sugovornici su se složili da će se u najvećoj mjeri založiti da se projekt hrvatskog ulaska u Europsku uniji sretno privede kraju", zaključuju iz slovenskog veleposlanstva.

>>Slovensko veleposlanstvo: Erjavec nije prijetio, samo je zabrinut

>>Obersnel: Možda mi nećemo u EU, ali nećete ni vi na Jadran

Komentara 202

BA
barjak
10:10 20.01.2013.

Nema ucjena ni po cjenu EU dosta smo imali posla sa onim sto ne cuje dobro i to smo privelo kraju. A ove koji neznaju sto kazu i neznaju sto misle treba prolongirati i prokazati u EU institucijama. Nije euu balkanska prcija u kojoj su janezi radili smicalice na racun hrvata , srba i muslimana.

BA
baš
10:44 20.01.2013.

Vojko vs Vojko. Zna Vojko što je mislio Vojko. I dobro mu je rekao. Kada će se Slovenci pomiriti s činjenicom da nisu savršeni, niti da trebaju biti nadmoćni nad Hrvatima. Trebaju nam biti dobri i iskreni susjedi, pa čak i onda kada imamo neriješena pitanja. Zaboga valjda civilizirani ljudi to mogu riješiti predviđenim mehanizmima, a ne javnim ucjenjivanjem.

KL
kloki
09:40 20.01.2013.

Slovencima ne odgovara ulazak Hrvatske u EU, jer će morati plaćati porez na nekretnine koje imaju u Hrvatskoj, što do sada nisu radili, odnosno sakrivali su novac i prihode, kupujući nekretnine u Hrvatskoj. Nitko nezna, koliko stvarno posjeduju nekretnina, barata se cifrom preko 100.000. Nadaj mo se da će porezne službe Hrvatske i Slovenije, ulaskom, raditi na obostrano zadovoljstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije