Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poručio Slovencima

Obersnel: Možda mi nećemo u EU, ali nećete ni vi na Jadran

Vojko Obersnel (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
19.01.2013.
u 11:28

Slovenija je jedina članica Europske unije koja još nije ni pokrenula proceduru ratifikacije hrvatskog ugovora u svom parlamentu.

-Kažu Slovenci da možda nikad nećemo u EU. Došlo je vrijeme da im netko konačno kaže: možda mi nećemo u EU ali nećete ni vi na Jadran - riječi su koje je na svom Twitter profilu objavio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, noćas iza ponoći poručivši tako što misli o jučerašnjoj izjavi slovenskog ministra vanjskih poslova Karla Erjavca.

 - Pitanje Ljubljanske banke i ratifikacija Ugovora o pristupanju Hrvatske u Europsku uniju su ozbiljan problem, tu nema dileme, izjavio je slovenski ministar.

 U slučaju da se rješenje za Ljubljansku banku ne pronađe, ne samo da Hrvatska ne bi ušla u Europsku uniju 1. srpnja, nego bi,po navodima slovenskog ministra vanjskih poslova Karla Erjaveca, i zbog situacije u Europskoj uniji kojoj proširivanje u sadašnjem trenutku nije prioritet hrvatsko članstvo u Europskoj uniji općenito moglo postati upitno. 'A to ne bi bilo dobro za dugoročne odnose s Hrvatskom, gdje bi nam to jako zamjerili', rekao je Erjavec.

Podsjetimo, Slovenija je jedina članica Europske unije koja još nije ni pokrenula proceduru ratifikacije hrvatskog ugovora u svom parlamentu.

>>Erjavec prijeti: Možda Hrvatska nikad ne uđe u Europsku uniju!

>>Slijedi ratifikacija u V. Britaniji i Belgiji, Slovenci još prijete

Komentara 415

HA
Hajro
12:07 19.01.2013.

obersnel nisam za vašu stranku ali za ovo vam skidam kapu.

RB
Ruđer Bošković Croata
12:09 19.01.2013.

marras85 Moj jedan prijatelj je carinik na graničnom prelazu u Istri ...možda da njega pitaš što on misli o Slovencima!Možda ti nije poznato da Slovenci u najvećoj mjeri koriste svoje ili nekretnine prijatelja za godišnji odmor i da sve mogućeće donose sa sobom!Bolji turisti od njih su Bosanci i Srbi na kvadrat!

Avatar Jana
Jana
19:30 20.01.2013.

IPAK SE JE IZVINUO SLOVENCIMA!!!!!!!!!! Ma brige njega za dug ljubljanske banke . Njegovi su novci svi na sigurnom. Ova njegova izjava je bila kao što kaže slovenski list Delo predizborne fraze za ovce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije