Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rijeka

Obersnel: Branitelji u zadrugama danas brane Hrvatsku proizvodnjom zdrave hrane

braniteljske zadruge Rijeka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/6
05.05.2014.
u 14:57

Na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske okupilo se 30-ak braniteljskih zadruga, OPG-ova i obrta koji proizvode suhomesnate artikle, maslinovo i bučino ulje, med, rakiju, likere, vino, sokove, namaze i slastice...iz svih krajeva Hrvatske

Tridesetak braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrta koji se bave isključivo prozivodnjom suhomesnatih proizvoda, maslinovog i bučinog ulja, meda, rakija i likera, vina, prirodnih sokova i namaza, te slastica okupilo se danas u Rijeci na Sajmu braniteljskog poduzetništva.

Izlagači su razvojačeni branitelji i stradalnici Domovinskog rata koji su osnovali obrte, zadruge ili su se vratili onim djelatnostima kojima su se bavili prije rata. Sajam je okupio izlagače iz govtovo svih hrvatskih regija i županija, od Slavonije, preko središnje Hrvatske, Međimurja, preko Gorskog kotara, Istre, Primorsko-goranske županije do hrvatskog juga.

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

- Osim što se radi o izvorno hrvatskim proizvodima posebna je vrijednost što su ih proizveli hrvatski branitelji, koji danas brane Hrvatsku proizvodnjom zdrave hrane - kazao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel na današnjoj svečanosti otvorenja sajma na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske, koji ostaje otvoren do petka 9. svibnja.

Okupljene je uime Ministarstva branitelja i ministra Predraga Matića pozdravila i Mirela Buterin, načelnica Sektora za skrb o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji Ministarstva branitelja.

>>Ministar Matić: Braniteljske zadruge ćemo razvijati, a ne gasiti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije