Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rođendan 4. gardijske brigade

Ministar Matić: Braniteljske zadruge ćemo razvijati, a ne gasiti

Braniteljske zadruge Split
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
28.04.2014.
u 13:36

- One su svijetli primjer kojega ćemo i dalje razvijati. Prijedlog je da umirovljeni branitelji mogu biti upravitelji zadruga ako one ostvaruju do 250.000 kuna zarade

Četvrta gardijska brigada, proslavljeni Pauci, kojih je 194 poginulo u ratu, a 1500 ih je ranjeno, obilježila je 23. obljetnicu osnutka.

Povodom obljetnice na splitskoj rivi otvoren je Sajam braniteljskih zadruga s oko 60 izlagača, kojega je obišao i ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić. Kazao je da je zadrugarstvo svijetli primjer kojega će i dalje razvijati.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Time je odbacio strah većine upravitelja zadruga koji se pribojavaju da će nakon izmjena zakona o zadrugama i mirovinskom osiguranju, zbog kojih ne mogu istodobno primati mirovinu i biti upravitelji, većina zadruga biti ugašena.

-Naš je prijedlog da ako zadruga ostvaruje do 250.000 kuna zarade, onda umirovljeni branitelji mogu biti upravitelji – izjavio je Matić poručivši braniteljima kako zadrugarstvo namjerava i dalje podupširati, a ne gasiti.

>>Četvrta gardijska brigada bila je ključna u operaciji Maslenica 1993.

>>Neka nam Fred Matić u lice kaže: Sitne ste ribe i gasimo vaše zadruge!

Komentara 5

DE
Dejan1000
14:08 28.04.2014.

Maticu samo se ti pokrij usima. Nisi nista uradio za branitelje nego si ih prozivao fasitima.

EM
ex man
14:35 28.04.2014.

jadni naši branitelji uz ovakvog nesposobnog ministra...

BB
brle brkić
19:37 28.04.2014.

azašto zadruge nemogu otvarati nezaposleni ljudi zašto to moraju biti braniteljske kad su večinom svi u mirovini nijeli to mazanje debeloj guski vrat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije