Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kujundžić s liječničkim sindikatom

Obećao im uredbu koju im obećava zadnje dvije godine

Milan Kujundžić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
30.11.2019.
u 19:55

Ministar je Sindikatu, čiji je nekada i sam bio čelnik, rekao da će ih premijer Plenković navodno primiti sljedeći tjedan

U ono što govori već više od dvije godine ministar Milan Kujundžić i jučer je uvjeravao kolege u Hrvatskom liječničkom sindikatu, a to je da uredba samo što nije donesena i da reprezentativnost Liječničkom sindikatu samo što nije vraćena. Nije ih uvjerio.

– Ista priča kao i prije dvije godine – kazala mu je dr. Renata Čulinović Čaić, predsjednica Liječničkog sindikata.

– To treba reći premijer, ali on već dvije godine ignorira zahtjeve Liječničkog sindikata, a sada već dva mjeseca ignorira i zajedničku inicijativu Sindikata i Liječničke komore – ističe dr. Čulinović Čaić.

Ne želi nagađati zašto se liječnicima daju lažna obećanja.

– Ne zanima me više. Sad ćemo im pokazati da sustav ne može funkcionirati bez našeg prekovremenog rada – kaže dr. Čulinović Čaić.

Ministar je Sindikatu, čiji je nekada i sam bio čelnik, rekao da će ih premijer Plenković navodno primiti sljedeći tjedan. Kujundžić je jučer brže-bolje pojurio u Sindikat samo dan nakon što su Sindikat i Komora najavili da 1. prosinca kreću s prikupljanjem potpisa liječnika za povlačenje suglasnosti za rad dulji od 48 sati tjedno. Potpise će prikupljati 60 dana, a za to vrijeme Vlada ima vremena krenuti ili s donošenjem zakona o plaćama liječnika ili da njihovu strukovnom sindikatu ponovno omogući da pregovara o radnim i statusnim pravima liječnika, jer sada za njih to čine drugi. A problemi se samo gomilaju.

Nedostaje oko 2000 liječnika, odljev je sve veći, i to mladih liječnika, što će se itekako osjetiti za pet ili deset godina kada ih velik broj odlazi u mirovinu, no vlasti ništa od toga ni ne pokušavaju riješiti.

Komentara 4

DH
dalibor.hren
13:37 01.12.2019.

Kad će ostavka?

Avatar Idler 3
Idler 3
20:33 30.11.2019.

Ma ni to ništ, Bilan nit sam ne zna kolk je več put obečal novi stadion vu ZG 😜😜😜

RP
rpzagreb
20:32 30.11.2019.

Tko ovome i sličnima može išta povjerovati mora ozbiljno zamisliti sam nad sobom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije