Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američke e-priče
Povratak na članak

Obamin poučak za izbor hrvatskih ustavnih sudaca

Sudac najvišeg suda u zemlji mora imati rigorozan intelekt, besprijekornu vjerodostojnost, potvrđenu izvrsnost i integritet, poručuje američki predsjednik

Komentari 4

Avatar Vrijeme
Vrijeme
14:00 26.03.2016.

Imao sam priliku upoznati nekoliko sudaca i mogu vam reci da su ti likovi kao lovci. Oni prakticiraju (treniraju) pravosudje na nekim slucajevima a na nekim ga iskoristavaju da bi ga zaobisli. Uopce nemam vise lijepo i idilicno misljenje o njima, razocarali su me isto kao i doktori.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
14:03 26.03.2016.

Da čovjek ne povjeruje! Autor iznosi stav da suci Ustavnog suda nisu kompetentni, karakterni i moralni. Kako su ovi imenovani za suce od strane prethodne vjerodomoljubne Vlade (ZNA SE) da posjeduju sve opisane kvalitete kao USA suci, a i mnogoogo više od toga tj. izvorno vjerodomoljublje i stoga stameno stoje na braniku neovisne Hrvatske i njenih stvoritelja i osloboditelja, koje eskulpira od bilo kakve odgovornosti u predratnom, ratnom i poratnom razdoblju (od kolijevke pa do groba), tako da spriječava dehonestiranje naših heroja. Vjerodomoljubna Vlada će ovo načelo nekažnjivosti, ako naš hrvatski Bog da, ugraditi u Ustav, tako da se nepotrebno ne šikaniraju najbolji hrvatski sinovi. Kako bi Ustavni sud postao vjerodomoljubni bedem, treba vjerovati da će se u njega izabrati u svemu "naj" vjerodomoljubni suci i da će se provesti opisane ustavne promjene. Naši herojski osloboditelji i branitelji trebaju na miru dovršiti svoje djelo biblijskih razmjera, kako bi vjerni narod završio u raju , a to izabrani dio u zemaljskom, dok preostali dio u nebeskom (po predjenoj Dolini suza). Radi uspjeha u vjerodomoljubnoj obnovi treba bezu prestanka pjevati hrvatsku verziju Aleluje: Vjerodomoljubni narod samo Tebe dobri hrvatski Bože i tvoje izaslanike Vrhovnicu Madonu BBh, Mesiju Timu i njegova dva tuceta Apostola hvali i slavi! Aleluja, Aleluja, Aleluja.....

VL
SN
snajper
02:24 26.03.2016.

Ima li kod nas takav ?

VL
Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
16:53 26.03.2016.

U Hrvatskoj ustavni suci nemaju ni izbliza takav utjecaj ni odgovornost kao u SAD, jer je hrvatska suverenost jako ogranicena i uvijek se moze ic' u Brisel (dok ga jos nisu blokirali) po presudu ako ova u Hrvatskoj nije poo volji. Zapravo su dekoracija suvereniteta. U SAD-u je ipak drugacije. Tekst dalje nisam ni procitao jer preporuka dolazi od Obame, strucnjaka za Ustav koji je isti krsio bez puno obzira. Da ne duljim, proguglajte za svoju informaciju, postoje top liste krsenja Ustava skoro po godinama njegovoh mandata.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.