Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sanira štetu

Obama se brani: Čovjek s kojim sam debatirao nije bio Romney

barack obama,mitt romney (1)
Reuters/PIXSELL
05.10.2012.
u 10:00

Obama se na jučerašnjim skupovima pokušao opravdati za loš rezultat debate tvrdeći da je "na pozornici zatekao vrlo duhovitog čovjeka koji je tvrdio da je Mitt Romney"

Američki predsjednik Barack Obama optužio je svog protukandidata Mitta Romneya za nepoštenje nakon prve televizijske debate u kojoj je, prema mišljenju većine, "pobijedio" upravo prozvani republikanski kandidat. Tijekom debate u Denveru Obama je zahtijevao od svog suparnika da kaže istinu o svojim političkim stavovima, a nakon što je više od 67 milijuna ljudi odlučilo kako je Romney bio ipak bolji govornik, iz Obamina izbornog stožera poručili su kako će "prilagoditi" svoju strategiju za nastavak kampanje koja završava za točno mjesec dana.

Prema anketi koju je za Reuters provela agencija IPSOS, Romney je prvi put dobio pozitivan rejting u predsjedničkoj kampanji. Republikanski kandidat također je pretekao trenutačnog predsjednika po pitanju sposobnosti za rješavanje ekonomskih problema, otvaranja novih radnih mjesta i smanjenja deficita.

Obama se na jučerašnjim skupovima pokušao opravdati za loš rezultat debate tvrdeći da je "popevši se na pozornici zatekao vrlo duhovitog čovjeka koji je tvrdio da je Mitt Romney".

– Ali to nije mogao biti Romney jer on posljednjih godinu dana obilazi zemlju obećavajući pet bilijuna dolara poreznih olakšica koje idu u korist bogatima. Čovjek kojega sam ja susreo jučer na pozornici nije imao pojma o tom Romneyevom obećanju – kazao je Obama.

Romney nije izravno odgovorio na Obamine kritike na jučerašnjem skupu u Virginiji, ali je kazao kako tijekom sporne debate Obama Amerikancima nije pokazao zašto bi mu trebali povjeriti još jedan predsjednički mandat.

Komentara 20

LI
Livi
10:32 05.10.2012.

Eto, toliko glorificirani Obama pokazuje svoje slabosti. Kako je tesko u najmanju ruku priznati da si imao los dan. Kako slava, a pogotoco politicka, moze udariti u glavu da mislis kako ne mozes nigdje pogrijesiti.

DU
Deleted user
12:23 05.10.2012.

romney ili obama....sasvim svejedno. obojica su ionako marionete stvarnih vlasnika amerike a to su korporacije i banke koje drži nekoliko desetaka obitelji a koje financiraju(kamatare) ameriku, naime amerika se zadužuje u F.E.D.-u koji je konglomerat privatnih banaka. taj privatni kapital financira i republikance i demokrate a zauzvrat dodiva donošenje zakona koji njima odgovaraju

OB
-obrisani-
10:10 05.10.2012.

Obama....može li niže? sad se i prerušavaju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije