Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na rubu rata
Povratak na članak

'Rusija je potpuno nezakonito upala na Krim. Priprema se za okupaciju'

Ukrajina je Berezovskog optužila za izdaju nakon što je predao svoje sjedište u Sevastopolju i prešao na rusku stranu samo dva dana nakon imenovanja

Komentari 632

Avatar Alfons_x
Alfons_x
09:45 02.03.2014.

zanimljivo je primjetiti kako takozvani "podrzavatelji SAD" i njihoće politike nemaju ništa protiv kada SAD invazira neku suverenu zemlju te napravi u njoj rasulo pod krinkom "demokracije" dočim se propinju na zzadnje noge kada to cini neka druga zemlja, napose rusija. Ti isti pri tome povlače paralele izmedju rusa i srba,koje nemaju veze se zdravim razumom,namećući s uma kako je upravo SAD dao zeleno svjetlo miloševiću i tok da nas slomi te kako je SAD uveo nama embargo te kako su prijetili udarima po hrvatskim položajima ukoliko ne zaustavimo operaciju maslenica, ne sjećaju se američkog veleposlanika na čelu srpske kolone da ih tobože zaštiti od hrvatskih "krvoloka" .....i sve to u vrijeme dok su nas rusi naoruzavali raketnim sustavima, helikopterima mi24, obučavali nastaviti borbu protiv njihove " pravoslavne braće"...ti isti koji ovdje škrabaju svašta, zaboravljaju kako je srbija oduvijek produžena ruka londona, a london i Rusija nikada nisu bili prijatelji, baš kao što london nikada nije prijateljevao sa Hrvatima, nego naprotiv.

VL
Avatar Svećenik
Svećenik
08:51 02.03.2014.

sve je to kasno. obama može da mu pljune pod prozor...

VL
AJ
ajmo
18:32 02.03.2014.

Scenarij koda je Rusima pisao Sloba ili Adolf . Pozdrav Ukraincima držte se nebojte se i srbi su bili jači ali nisu hrabriji od Hrvata i izgubili su.Samo hrabro bolje je ko čovijek poginuti nego ko govno živjeti.

VL
PO
pogledajseuogledalo
09:01 02.03.2014.

Fascinantno je da Amerika polaže pravo braniti svoje interese u Iraku.....Siriji.....Libanu....Afganistanu....a Rusija to nebi smjela pred nosom?

VL
PO
pogledajseuogledalo
09:18 02.03.2014.

Nijedna država svijeta nema pravo braniti svoje interese ...osim Amerike i Izraela,pa to je da čovjek presvisne od Bola!I takvi trube o pravdi..poštenju...moralu......?

VL
VJ
vjerovnik
19:08 02.03.2014.

Rusi su nedvojbeno u boljoj poziciji i kane je iskoristiti ... neki se naši "komšije" odmah poveselili kako to znači da će i oni sad opet moći malo u pljačku po Hrvatskoj ... šalu na stranu ... mi se svakako trebamo pripremiti. a to kao prvo znači, promjena ove tobože "napredne" yugo-region Vlade ... treba nam netko tko će na prvom mjestu imati naš, hrvatski interes

VL
L0
luena 01
09:15 02.03.2014.

Jel pasce ,ko je od koga ugrozen ,Rusi od Ukrainaca ili Ukrainci od 6000 naoruzanih ruskih vojnika. ? Ajde ljudi koji vam je vrag vise "navijaju" za Rusiju ko da je to utakmica a sto ce narod izginut koga brigaa ,jer eto putinka igra na misice... Opomenjen je od ujedinjenih naroda a on nek razmisli uvijek se mogu naci rjesenja da ga se zaustavi , bar za sad se Kina drzi u pozadini ali sa zahtjevom da Rusi priznaju Ukrainu i ono sto su potpisali..Ako bi Putin Krim natrag u krilo Rusije nek ga uzme ako mu je toliko do njega stalo samo mir je vazan. Rusi u Krimu su ugrozeni ,od koga... ? Prosvjedi su bili samo u Kijevu na Majdan plz. nigdje drugdje ,tek kad je "hrabri" Janukovic pobjegao poceli se i rusi dizati pravit nerede,do tada od njih nisi cuo ni a-ni b..Svako malo patuljak putinka zvecka oruzjem a jednom bi mu se moglo vratit u obliku bgumeranga... Umjesto da razum prevlada on bi ratovao...

VL
ST
Stipeprof
09:13 02.03.2014.

Dakle, činjenice su slijedeće: Viktor Januković je demokratski izabrani Predsjednik Ukrajine. Mandat mu ističe 2015. godine. Protiv njega je Zapad organizirao državni udar. A sad traži da građani poštuju pučiste. Zašto bi? Zamislite da je u B i H organiziran državni udar i da su svi Hrvati izbačeni iz institucija vlasti. Bi li tad Hrvati imali pravo se sami organizirati i pozvati Hrvatsku da joj pomogne protiv pučista u Sarajevu? A po čemu se ovaj zamišljeni scenarij razlikuje od onog što se sad događa u Ukrajini?

VL
DU
Deleted user
09:14 02.03.2014.

Ovo je tipicni sindrom tihe okupacije kao iz 1991 godine kad su pobunjeni Srbi i JNA izvrsili agresiju nad dijelom Hrvatskog teritorija zbog toboze ugrozenosti srpskog naroda.Rusi ako se ne povuku nastradati ce ekonomski i gospodarski jer ovise o mnogocemumu od Europe i Amerike.Jedino se mogu zatvoriti i postati izolirana zemlja poput Sjeverne Koreje,sto bi bio kraj velikom Putinu i velikoj Rusiji.

VL
Avatar El Indio
El Indio
19:10 02.03.2014.

Moguce da ce Rusi napast i okupirat Ukrajinu ali pitanje je hoce li je i zadrzat Sa vremenom ce jih Ukrajinci rastjerat pa ce Rusi plakat kako se radilo o udruzenom zlocinackom poduhvatom i trazit ukrajinsko drzavljanstvo

VL
RA
rakikaki
10:00 02.03.2014.

Sad ce "slobodni" ukrajinci upoznati blagodati naprednog zapada. Strani krediti po 7% kamata, gey brakove i za koju godinu cip u bulji isto kao i mi.

VL
NE
neutralni
09:27 02.03.2014.

Ma zaboli Ruse i Putina sto misli Poljska,evropa,oni imaju sovj plan,stategiju,armiju jaku,tehnoloski opremljeni,imaju sirovinu svoju,da krenu u rat netrebaju kupovati gorivo i naftu,da pune tenkove...Mnogi pojma nemate sto Rusija ima,mnogi od vas nisu bili u Ruisji neznate situaciju u tom dijelu sivjeta,kao sot niste bili u Ukrajini pa neznate isto situaciju.Bio sma u obadivje drzave,radim sa obadva naroda i trebali bi njih poslusati sto pricaju a ne novine koje su cenzuirane...80% Ukrajinac aje na strani Rusa,ova sacica jada od 1000 prosvjendika,bilo bi im pamentije da kupe taske i da si kupe putne karte,dok im je vrijeme..A oni koji su sve to iscenirali,pod varkom ranjenika,jako pametni cesi ih dovezli do ceske,bolnica da s e lijece a neki novinari isli za tim ranjenima,kad ono nigdje ih nema,nestali prkeo noci,pamentom dosta,tko iza svega toga stoji i zasto,netreba previse pisati niti pricati..islo s eo Rusiju,da se iscenira sve to da s enapadne Rusija,mislili su da ce ih Rusi cekati rasirenih ruka kao pijani jelcin,malo s ezaigrali,sad aje kasno...

VL
Jovo Čaruga
10:38 02.03.2014.

rusi nisu metak ispalili a drže i oslobodili krim, bravo.

VL
PE
Pelagius
09:05 02.03.2014.

I Adolf je Hitler štitio interese "svog" naroda: Sudeti (Češla), Aistrija, Poljska..........

VL
CI
cicibela
10:38 02.03.2014.

Cioameri su pred bankrotom. US dolar odlazi sa trona kao svjetska rezervna vlauta, pa privatna štamparija FED ostaje polako bez posla. Treba im svjetski rat ko kiša u pustinji. Pokušali su ga zametnuti sa Sj. Korejom, sa Sirijom, i evo sada direktno na granici Rusije. Namjera im je restirati globalnu scenu i pokrenuti novu financijsku ponzi shemu u kojoj će oni i dalje biti kontrolori svijeta i novca koji u njemu cirkulira. To smo gledali već 2 puta u prošlom stoljeću, pa je njihove poteze lako predvidjeti.

VL
ST
Stipeprof
09:42 02.03.2014.

U Egiptu, Palestini, Ukrajini... Amerika je organizirala državne udare protiv demokratski izabranih vlasti. Poruka je slijedeća: može izbori ali samo ako ćete izabrati proameričke političare. I zašto bi stanovnici Krima trpili da njima vladaju pučisti koje je organizirala CIA? Indio, u pravu si: moja poanta je u tome da se CNN i ruski državni mediji ne razlikuju po objektivnosti.

VL
ST
stefj
13:00 02.03.2014.

I tako, Ukrajina je ostavljena sama sebi. Opet isto, kao i svaki puta, Ameri potpomognuli revoluciju, a sad kad je postalo ozbiljno, opet podvili rep. EU kao i uvijek, razjedinjena, bez glave, s hrpom različitih interesa. Žao mi je Ukrajine i Ukrajinaca, ali njih se tu najmanje pita. A protiv Rusa, nemaju neke realne šanse.

VL
19
19TH50
14:42 02.03.2014.

zivim na jednom sunacnom dalmatinskom prekrasnom otoku i mogu vam potvrditi da Ruskinje nemaju ama bas nikakvih predrasuda. da se izrazim pristojno. ali i srpskih studenica je iz godine u godinu sve vise i ni na kraju pameti im nijem nije da im promakne zabava sa pravim Dalmatincem zbog tamo neke RTS-propaganda ..mislim da smo se razumili. mada u djiru su nam plavokose skandinavkinje. one su prva liga.

VL
NT
nije_to_samobor
13:37 02.03.2014.

Svi narodi oko rusije jedva čekaju da povrate svoja okupirana područja. Nije li bizarno da se na ruskom teritoriju na sjeveru nalaze gradovi s imenom poput "VIBORG", baš "vekovno rusko tradicionalno ime" :)

VL
Avatar El Indio
El Indio
13:36 02.03.2014.

A gdje je vrli vodza Janukovic? Jesu mu ruski interesi vazniji od zivota vlastitog ukrajinskog naroda??

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 20 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.