Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba protiv ebole

Obama će u Liberiju poslati 3000 vojnika

ebola
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
16.09.2014.
u 07:34

Podsjetimo, u ovoj epidemiji ebole dosad je život izgubilo više od 2400 ljudi. Najgore su pogođene zapadnoafričke države Sierra Leone, Liberija i Gvineja.

Američki predsjednik Barack Obama u utorak će objaviti planove o slanju 3000 vojnika u Liberiju kako bi pomogli u borbi protiv virusa Ebole, izvijestile su američke vlasti, javlja BBC.

Američki dužnosnici kazali su da je cilj inicijative protiv ebole uvježbati 500 zdravstvenih radnika tjedno, izgraditi 17 zdravstvenih objekata sa oko 100 kreveta, osigurati zajedničko zapovjedništvo sa sjedištem u Monroviji u Liberiji radi koordiniranja pomoći između SAD-a i međunarodne zajednice, rasporediti kućne zdravstvene setove tisućama kućanstava i provesti kampanju u kućama i zajednicama kako bi se lokalno stanovništvo uvježbalo u tome kako se nositi s pacijentima.

Podsjetimo, u ovoj epidemiji ebole dosad je život izgubilo više od 2400 ljudi. Najgore su pogođene zapadnoafričke države Sierra Leone, Liberija i Gvineja.

>> Ženu zadržali u bolnici: Je li ona prvi zaraženi pacijent ebolom u Italiji?

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar viki_nuland
viki_nuland
16:20 16.09.2014.

S obzirom da je Ebola vojna kategorija, najuspjesnije se protov toga boriti vojskom, sto je izgleda jedino sto danas SAd zna. Ni slucajno poslati lijecnike, jer sto bi oni znali o bolestima, virus se najuspjesnije unistava vojnom silom.

IS
istri
20:39 16.09.2014.

viki nula.. poslao je vojsku da gradi bolnice i poucava bolnicko osoblje. a sto je posla tvoj Putin?

AT
Atlantis1
20:30 16.09.2014.

Pa ocito salje vojne bolnice, lijekove, sanitetski materijal i lijecnike sa kolicinom zdrastvenog materijala vecom nego sto cijela Afrika ima. Koliko vidim, Rusi nicevo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije