Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Clipper Round

Obalna straža spasila ozlijeđene jedriličare nakon oluje na Pacifiku

Paul Biedermann
Foto: Reuters
1/2
02.04.2012.
u 07:29

Drugo dvoje ozlijeđenih nautičara odlučilo je ostati na brodu i doploviti do San Francisca

Američka obalna straža spasila je dvoje od četvero ozlijeđenih jedriličara s jedrilice Geraldton Western Australia koji su stradali kada je veliki val udario u njih za oluje na Pacifiku, prenosi BBC.

Jedriličari su dio velike regate Clipper Round, a olujno nevrijeme uhvatilo ih je oko 640 kilometara od obala Kalifornije. Ozlijeđena su četiri člana posade, troje Britanaca i Australac.

Obalna straža spasila je pedesetogodišnju Jane Hitchens koja je u oluji polomila rebra i bila je spojena na aparat s kisikom koji im je ranije zajedno s drugim lijekovima spustio teretni zrakoplov Hercules C-130. Spašen je i dvadesetdevetogodišnji Nik Brbora koji je ozlijedio dio oko karlične kosti.

Drugo dvoje ozlijeđenih nautičara odlučilo je ostati na brodu i doploviti do San Francisca što bi se trebalo dogoditi za dva dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije