Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

O privatizaciji Ine svjedočit će i Ivo Sanader, Polančeca ne zovu

Navodno ne žele zvati Polančeca za svjedoka jer žele izbjeći "medijski cirkus" oko njegova pojavljivanja.
15. lipnja 2010. u 00:07 3 komentara 1 prikaza
'unutrasnja split, hotel lav, 170408 kongres malih i srednjih poduzetnika, sanader, polancec snimila: vanja zubcic'
Foto: 'vanja zubcic'

Pred saborskim istražnim povjerenstvom za utvrđivanje činjenica u vezi s privatizacijom Ine te svih ugovora i dodataka ugovora između hrvatske Vlade i strateškog partnera MOL-a, po svemu sudeći, u idućih mjesec dana naći će se, kao svjedok, i bivši premijer Ivo Sanader.

Ugovor o plinu još tajan
On je bio na čelu Vlade koja je donijela odluku o drugom krugu privatizacije, ali bit će pozvani, uz ostale, i Ivan Šuker (HDZ), ministar financija i predsjednik Nadzornog odbora Ine, te Ljubo Jurčić (SDP) koji je vodio i koordinirao prvi krug prodaje Ine, ali i Slavko Linić (SDP), predsjednik Nadzornog odbora Ine – otkrila je predsjednica Istražnog povjerenstva Dragica Zgrebec (SDP).

Kaže da pozivanjem svjedoka nisu presretni HDZ-ovi članovi povjerenstva, koji tvrde da je dovoljna dokumentacija, no ona i ostali članovi povjerenstva ne misle tako.

– Za povjerenstvo su ipak mnogo bitniji iskazi svjedoka, odnosno sudionika cijele privatizacije Ine, od samih dokumenata koje ćemo proučiti – tvrdi D. Zgrebec.

Navodno, u istražnom povjerenstvu ne žele zvati Damira Polančeca za svjedoka jer žele izbjeći "medijski cirkus" oko njegova pojavljivanja. Pozvali bi ga jedino u slučaju da, u međuvremenu, iziđe iz pritvora, otkriva Zgrebec. Smeta joj što je ugovor o plinskom biznisu i dalje tajna, a ugovor je, tvrdi, vrlo problematičan te najavljuje da bi kao svjedokinju mogli pozvati Jadranku Kosor. Naime, ugovor o plinskom poslovanju sklopljen je otkako je ona na čelu Vlade. Bilo je određenih pregovora između HDZ-a i SDP-a o broju svjedoka i tko bi sve bio pozvan, ali su propali. Nova sjednica istražnog povjerenstva održat će se 28. ili 29. lipnja, otkriva Zgrebec.

Osnivanje povjerenstva predložio je SDP, kako bi istraživalo samo dopunjeni ugovor s MOL-om iz 2009. i glavni ugovor o plinskom biznisu.

HDZ-ov uvjet i 2002.
HDZ je svoju potporu uvjetovao time da u djelokrug rada povjerenstva uđe cijeli proces privatizacije Ine, od 2002. godine.

Dragica Zgrebec: Bilo je opstrukcija, no

Dragica Zgrebec: Bilo je opstrukcija, no stići ćemo
Zastupnica SDP-a Dragica Zgrebec, predsjednica saborskog istražnog povjerenstvaza utvrđivanje činjenica u vezi s privatizacijom Ine, tvrdi da je -  unatoč opstrukcijama iz Vlade, koja je tek prošlog petka poslala traženu dokumentaciju, a Ina je to učinila tek u srijedu – ipak moguće do 23. srpnja, kad istječe rok od tri mjeseca u kojem povjerenstvo treba donijeti zaključke u predmetu koji istražuje, pregledati dokumentaciju iz Vlade, Ine, ali i Plinacra te ispitati svjedoke.

objavio na Instagramu
Šprajca šefovi snimali kako dolazi na posao, njegova reakcija je urnebesna
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
  • standup:

    ..jako \"istrazivacko-novinarstvo\"..., a ubrzo céte usútiti.., kada doznate da je Tovaris´-Pucín...vecínski-Vlasnik...

  • -obrisani-:

    Mislim da Ivo neče previše govoriti o privatizaciji jer bi ga to moglo dosta inkriminirati. Svakako če spomenuti da je on osoba koja je obečala i izborila Hrvatski ulazak u EU savez do 2007 godine, da se neče dati ni ... prikaži još! milimetra mora i da če se oko granice sa Slovenijom otiči izklučivo 100% na Haaški sud.. Jasno treba i spomenuti da je oko svih tih sjajnih uspjeha hrvatske vanske politike pomogla stara dobra drugarica i prijateljica Angela Merkel koja je izjavila: Nebi izvršila taj hitan i užasan pritisak na grabežljivu Sloveniju i pokvarene Engleze da nije riječ o toj lijepoj, poštenoj, pravednoj i sjajno pravno sređenoj zapadno balkanskoj zemlji Hrvatskoj..Kada sve to objasni sucima i prisutnim u sudnici če poteči suze a Ivek če biti proglašen hrvatskim vitezom prvoga reda bez da je pucao topom ili bio gost Haaškoga suda za ratne zločine...

  • maxresist:

    Umješanost političara u sumnjive transakcije i poslove je zabrinjavajuća,kako lijevih tako desnih. Činjenica je da su neki desni u zatvoru ili im isti visi dok su lijevi još uvijek u potpunosti zaštićeni iako nema sumnje o njihovoj umješanosti.