Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARTNER FESTIVALA

O homofobnom incidentu oglasio se Aminess hotel: Osuđujemo napad, nemamo nikakve veze s njim

Brna - maleno mjesto na jugu Korčule
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
13.08.2021.
u 16:33

Jedan od partnera te manifestacije je i Aminess Hotel koji je u svom priopćenju oštro osudio taj incident

Skupina kvir prijatelja navodno je prošloga vikenda izbačena s festivala Lost in the Renaissance na Korčuli u incidentu motiviranim homofobijom. Jedan od partnera te manifestacije je i Aminess Hotel koji je u svom priopćenju oštro osudio taj incident. 

- Aminess hoteli i kampovi najoštrije osuđuju incident te ovim putem izražavamo suosjećanje s napadnutim osobama, s nadom da se ovakvi incidenti neće ponoviti. Ograđujemo se od bilo kakvog oblika nasilja i diskriminacije, te ovakvo ponašanje smatramo nedopustivim, navode. 

- Aminess hoteli i kampovi programski i organizacijski nemaju nikakve poveznice s festivalom održanim 6. kolovoza u ljetnom kinu i u noćnom klubu nedaleko od grada Korčule. Aminess je za izvođače na festivalu osiguravao isključivo smještaj te ni na koji način nije sudjelovao u osmišljavanju i provođenju festivalskog programa, kao i organizaciji popratnih aktivnosti. Samim time Aminess nema nikakve poveznice s incidentom koji se dogodio, a koji ovim putem najstrože osuđujemo, nadodaju.

Podsjećamo, Zagreb Pride dobio je dojavu o ovom incidentu u kojem je u The Jungle Clubu navodno jedan od zaštitara nasilno razdvojio dvojicu mladića koji su zagrljeni plesali na podiju.

Nešto kasnije je na drugu dvojicu mladića drugi zaštitar izlio bocu vode dok su zagrljeni drijemali na klupici ispred kluba, da bi ih na koncu obojica zaštitara istjerala iz prostora zabave, grubo ih požurujući i gurajući, ističe Zagreb Pride.

VIDEO Velika akcija kontrole jet-skija: U 7 sati izrečeno više od 300.000 kuna kazni

Komentara 2

DU
Deleted user
17:29 13.08.2021.

Bilo bi interesantno čuti i drugu stranu priče...

ST
Starotopoljanin
19:19 13.08.2021.

narusavanje javnog reda,kazna slijedi.zato je soba,i nitko nikoga ne opterecuje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije