Naslovnica Vijesti Hrvatska

NTH Media ostaje u Varaždinu, a Siemens će ga "ozeleniti"

U NTH rade 134 informatičara, uglavnom s FOI-ja, a natječaji za posao i dalje su otvoreni. Tvrtka od grada kupuje zemljište u Brezju, na kojem će sagraditi poslovnu zgradu
29. travnja 2010. u 16:15 0 komentara 814 prikaza
'21.04.2010., I. gimnazija, Varazdin - Ucenici I. gimnazije pripremaju se za medjunarodno natjecanje srednjih skola iz informatike u SAD-u.  Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
Foto: 'Marko Jurinec/PIXSELL'

NTH Media sagradit će zgradu u Poduzetničkoj zoni Brezje, što je "opipljiv" dokaz da planira ostati u Varaždinu. Direktorica Mirta Kujundžić jučer je s gradonačelnikom Ivanom Čehokom potpisala ugovor o kupnji 3200 metara četvornih za zgradu, za 25,16 eura po kvadratu.

- NTH razvija inovativna softverska rješenja za visoke tehnologije, ponajprije za telekomunikacije. Plasiramo ih u više od 60 zemalja u svijeta. Imamo 134 zaposlene osobe, od kojih 100 radi u Varaždinu, uglavnom s Fakulteta organizacije i informatike. Više je od 60 posto zaposlenika visoke naobrazbe, a ostali su blizu diplome. I dalje zapošljavamo - kaže direktorica. Poznati su po, primjerice, razvijanju softverskih rješenja za SMS glasovanje u TV emisijama i softverskoj podršci i snimanju emisija poput Tarota.

Od 2004. godine bili su u Tehnološkom parku Varaždin, ali trebaju svoj prostor, a Varaždin ih želi zadržati, kao i ostale tvrtke s visokom tehnologijom. Tako bi se mijenjala struktura zaposlenih, u kojoj prevladava tekstil. Korak prema tom cilju i projekt je Zelenoga grada. Naime, gradsku vijećnicu jučer je posjetio i Mladen Fogec, predsjednik uprave Siemensa.

- Varaždin se sprema prijaviti na europski natječaj za najzeleniji grad. Siemens mu može ponuditi "zelena" rješenja. U biti Varaždin to ne može bez nas - izjavio je Fogec nakon sastanka s gradskim čelnicima.

- Zelena rješenja odnose se na kvalitetu života uopće u Varaždinu, ne samo na ekologiju. Riječ je o prometnoj regulaciji, medicinskoj dijagnostici, obnovljivim izvorima energije, IT rješenjima koja bi ujedinila elektroničku gradsku upravu i turizam... Siemens će biti glavni partner Zelenoga grada - objašnjava dogradonačelnik Slobodan Mikac i dodaje da su razgovarali o otvaranju Siemensova predstavništva u Tehnološkom parku. Suradnja će početi na Veleučilištu Varaždin, u kojem Mikac, uz brojne teoretičare, želi Siemensove ljude s terena.

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.