Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četiri godine

Nožem ubio pse i silovao djecu iz mjesta

sudački čekić, suđenje,presuda
Foto: DPA/PIXSELL
04.03.2015.
u 08:02

S. B. psihički je nestabilan i prilično problematična ponašanja, a zna biti i nasilan. Najgori je kada popije, kažu mještani

S. B. (41) iz Donjih Andrijevaca nepravomoćno je na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu osuđen na četiri godine zatvora zbog dva teška kaznena djela na štetu malodobne djece, od kojih je jedno mlađe, a drugo starije od 15 godina.

Sud je prihvatio navode optužnice po kojoj je on tijekom pretprošle godine spolno zlostavljao i iskorištavao jedno te izvršio spolni odnošaj bez pristanka s drugim djetetom. Županijsko državno odvjetništvo nije se žalilo na presudu, ali S. B.-ov branitelj po službenoj dužnosti podnio je žalbu o kojoj će odlučivati Vrhovni sud.

- Iako je optuženik cijelo vrijeme tvrdio kako nije kriv ni za jedno niti za drugo djelo, dokaznim postupkom i vještačenjem nedvojbeno je utvrđeno kako je počinio kaznena djela za koja ga se tereti - rekao je predsjednik Sudskog vijeća Mile Soldo. S.B. je neoženjen i nezaposlen, a preživljava od socijalne pomoći i povremenog rada za nadnicu. S obzirom da je kažnjen s manje od pet godina zatvora, do pravomoćnosti presude ostat će na slobodi. Susjedi koji znaju za njegove sklonosti u strahu su za svoju djecu i čude se što i dalje slobodno šeta ulicama. Smatraju ga čudnim i uglavnom ga zaobilaze u širokom luku. Kažu da je agresivan prema djeci i životinjama, ali odraslima ništa ne smije.

- Psihički je nestabilan i dosta problematičnog ponašanja, a zna biti i nasilan. Najgori je kada popije, onda izvodi razne budalaštine po selu – opisali su ga mještani. Sa slučajem je bio upoznat i brodski Centar sa socijalni skrb, na kojemu su također izrazili nevjericu što S. B. već nije iza rešetaka. – Zaštitili smo djecu i pomogli roditeljima. Doista nam nije jasno zašto je taj monstrum i zlostavljač djece tako dugo na slobodi, jer očito je riječ o bolesnoj osobi – kazali su u Centru. Zgražavanje i osudu javnosti S.B. je izazvao i lani kada je nožem zaklao tri psa jer im je smetao njihov lavež, a prije sedam godina je pod utjecajem alkohola zapalio i majčinu obiteljsku kuću. 

>> Serijski ubojica pasa: Bacao ih je, izbo i pustio da uginu u krvi

Komentara 4

OB
ObrenM
08:39 04.03.2015.

Centri za socijalnu skrb su leglo zla.Brzi su kada djecu treba oduzeti siromasnim roditeljima.Nista sporiji nisu kada njihovi djelatnici trebaju (radi nasljedja) potpisati ugovor o skrbi njihovih korisnika.Koliko je bilo afera sa podizanjem pomoci potrebitim,gdje je novac zavrsavao u lisnicama djelatnika centara?Zadarski centar je u par godina promijenio pet ravnatelja.Posteni siromasni ljudi tesko ostvaruju svoja prava kod centara,a najvise i najlakse do pomoci dolaze kriminalci,pijanci i doseljenici iz drugih drzava.Sada se cude kako je ovakav manijak na slobodi,a njihova sluzbena duznost je kontrolirati svaki slucaj ponaosob.

ZA
zambezi
08:49 04.03.2015.

Saaamo 4? Jedino ako poslije toga ide dozivotno u Vrapče.

DU
Deleted user
09:19 04.03.2015.

Kaj ne preciziraju da li je dobio 4 god za pse ili što je silovao djecu?.... znam da pretjerujem, ali više ništa nije normalno, veću zaštitu imaju kriminalci ili jadni psi od one dječice...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije